News

Lovitură pentru Ludovic Orban. Un fost consilier pleacă din PNL și avertizează: ”Va pierde alegerile”

Ludovic Orban mai pierde un aliat înainte de Congresul PNL. Un fost consilier pleacă din partid și spune că actualul președinte va pierde alegerile.
22.08.2021 | 15:32
Lovitura pentru Ludovic Orban Un fost consilier pleaca din PNL si avertizeaza Va pierde alegerile
ADVERTISEMENT

Cu aproximativ o lună până la Congresul PNL, Ludovic Orban primește o lovitură importantă în interiorul partidului.

Un fost consilier al liderului în exercițiu al liberalilor și-a anunțat demisia din partid după 14 ani de activitate.

ADVERTISEMENT

Florin Silviu Ivan avertizează că riscul scindării partidului este foarte mare după data de 25 septembrie.

Ludovic Orban mai pierde un aliat înainte de Congresul PNL. Un fost consilier pleacă din partid

Fostul apropiat al președintelui PNL și-a anunţat demisia din partid prin intermediul unui comunicat emis pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

În motivarea deciziei luate, Florin Silviu Ivan spune că riscul ca partidul să se scindeze şi să ajungă irelevant pe scena politică internă este foarte mare.

Totodată, Ivan este de părere că lupta internă Orban vs Cîțu nu este una ”între viziuni”, ci o luptă pentru putere, adăugând că Ludovic Orban va pierde competiţia.

ADVERTISEMENT

Fostul consilier al liderului liberalilor critică faptul că la baza Partidului Naţional Liberal se află ”oameni cu viziune” şi care au măsura corectă a lucrurilor, în timp ce la vârful partidului se află tocmai opusul.

Ivan: ”Orban, trădat de propriile sale neputințe: lipsa aparatului critic, partidocrația, cultivarea mediocrității fidele”

În opinia lui Florin Silviu Ivan, Ludovic Orban va pierde alegerile interne pentru că, ”deși a avut o șansă uriașă, a irosit-o” și a fost trădat de ”propriile sale neputințe: lipsa aparatului critic, partidocrația, cultivarea mediocrității fidele”.

ADVERTISEMENT

”Atunci când ceva îți provoacă o stare de rău, de disconfort, te oprești. Să continui o astfel de poveste ar însemna să transferi asupra celor apropiați starea ta de rău, disconfortul.
14 ani a durat călătoria mea în Partidul Naţional Liberal. 14 ani de activism și 31 de ani de vot constant pe sigla liberală. Chiar și atunci când procentele partidului abia se vedeau. Până la apariția fetiței mele au fost numeroase dăți când am așezat viața de partid chiar deasupra vieții de familie.

Așa cum este firesc am cunoscut oameni diverși. Cu unii dintre ei, destui, păstrez o legătură vie. Suntem prieteni. De alții nu vreau să-mi amintesc. Dintre liderii PNL alături de care am lucrat doi m-au marcat pentru toată viața. Unul este Eduard Hellvig, celălalt este Teodor Atanasiu. Deși foarte diferiți, oameni inteligenți, care ascultau cu atenție ceea ce spuneau și cei mai tineri membri, ori care păreau să fie mai puțin îndrituiți să vorbească. 


În cei 14 ani am întâlnit la baza partidului, a organizațiilor, oameni cu viziune, cu o cultură solidă, cu bun-simț și cu măsura corectă a lucrurilor. S-a întâmplat însă ca la vârf să întâlnesc tocmai opusul. Dintre liderii PNL trebuie să-i menționez pe cei cărora le port o simpatie aparte, oameni de a căror amiciție m-am bucurat și sper să mă bucur și de acum înainte: Gigel Stirbu Mihai Voicu, Cristian Bușoi, Dan Motreanu, oameni rafinați, de o finețe aparte, cu umor și o formă inteligență superioară.

Concluzia mea este una simplă: Ludovic va pierde. Și nu pentru că “așa vrea sistemul” cum respiră din anturajul său, ci pentru că deși a avut o uriașă șansă a irosit-o. L-au trădat propriile sale neputințe: lipsa aparatului critic, partidocrația, cultivarea mediocrității fidele”, scrie fostul consilier PNL pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT