News

Lovitură pentru părinții tinerilor uciși la 2 Mai. Procesul lui Vlad Pascu continuă la Mangalia, cerere de strămutare respinsă

Curtea de Apel Constanța a decis, miercuri, ca procesul lui Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri la 2 Mai, să continue la Mangalia.
03.04.2024 | 11:27
Lovitura pentru parintii tinerilor ucisi la 2 Mai Procesul lui Vlad Pascu continua la Mangalia cerere de stramutare respinsa
Procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, continuă la Mangalia. Lovitură pentru părinții victimelor. Sursa foto: replicaonline.ro / captură Digi24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a intrat cu mașina în două grupuri de opt tineri la 2 Mai, iar doi studenți au murit, rămâne la Judecătoria Mangalia. Miercuri, Curtea de Apel Constanţa a respins cererea de strămutare formulată de procurori.

Procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, continuă la Mangalia. Lovitură pentru părinții victimelor

La începutul acestui an, părinții lui Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, tinerii uciși de șoferul drogat Vlad Pascu în stațiunea 2 Mai pe 19 august 2023, au cerut strămutarea procesului.

ADVERTISEMENT

La scurt timp distanță, pe 19 martie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a solicitat oficial strămutarea dosarului în care este judecat Vlad Pascu. Rudele victimelor s-au revoltat după ce judecătoarea căreia i-a fost alocat dosarul nici măcar nu știa cine sunt victimele în acest caz.

Ulterior, Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz și anunța că o va ancheta pe judecătoare. Vorbim de un magistrat sancționat și în trecut pentru ”exercitarea funcției cu rea-credință sau neglijență gravă”.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 3 aprilie, Curtea de Apel Constanţa a respins cererea procurorilor de strămutare. Asta înseamnă că dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, rămâne la Judecătoria Mangalia.

Magistrații constănțeni au hotărât să cererea era neîntemeiată, iar decizia este definitivă. ”În baza art. 74 Cod Procedură Penală, respinge, ca neîntemeiată, cererea de strămutare a cauzei penale nr. 4989/254/2023, a Judecătoriei Mangalia, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia.

ADVERTISEMENT

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac”, se arată în minuta instanței.

Joi, 4 aprilie, un nou termen în acest proces

Joi, 4 aprilie 2024, are loc un nou termen al procesului în care este judecat Vlad Pascu. Cazul este judecat la Judecătoria Mangalia de judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu.

ADVERTISEMENT

Magistratul a stârnit un val de furie în rândul rudelor îndoliate. La primul termen, când s-a dispus amânarea, judecătoarea a întrebat dacă este în sală și Sebastian Olariu, băiatul ucis în accident.

La acea vreme, tatăl lui Sebastian Olariu a ieșit în lacrimi de la Judecătoria Mangalia. A dezvăluit că judecătoarea ar fi întrebat, în sală, ”unde este Sebastian?” și a cerut buletinul băiatului. ”Nu am simțit în viața mea așa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul (n.r. buletinul lui Sebastian Olariu, băiatul mort în accident)”.

Reamintim că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Pe 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

Recent, avocatul familiei uneia dintre victimele lui Vlad Pascu a precizat că la termenul din 4 aprilie se va discuta solicitarea de schimbare a încadrării juridice (care acum este de ucidere din culpă) în omor calificat.

ADVERTISEMENT