News

Decizie de ultimă oră în Dosarul 2 Mai. Procurorii cer strămutarea procesului lui Vlad Pascu

Dosarul lui Vlad Pascu ar putea fi mutat la Judecătoria Constanța. Solicitarea a fost făcută chiar de procurorii de la Mangalia
19.03.2024 | 18:30
Decizie de ultima ora in Dosarul 2 Mai Procurorii cer stramutarea procesului lui Vlad Pascu
Dosarul în care este judecat Vlad Pascu pentru uciderea a doi tineri după ce a condus drogat ar putea fi mutat la Judecătoria Constanța. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat transferul dosarului privind cazul lui Vlad Pascu, responsabil pentru accidentul din 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața. Decizia finală va fi luată de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.

Dosarul 2 Mai ar putea fi mutat la Constanța

Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat, în cursul zilei de marți, 19 martie, un dosar care privește relocarea procesului. Cererea a fost depusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, având ca subiect dosarul lui Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT

Acesta este judecat în prezent la Judecătoria Mangalia. Termenul pentru examinarea cererii de transfer a fost stabilit pentru data de 2 aprilie, iar două zile mai târziu, pe 4 aprilie ar trebui să aibă loc un nou termen în procesul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia.

Inițial, primul termen în acest caz a fost stabilit pentru data de 22 februarie, la ora 9 dimineața, la Judecătoria Mangalia. Însă, din cauza faptului că Pascu avea un alt termen la Tribunalul Constanța, pentru a contesta arestul preventiv, procedura a fost amânată până la ora 12:30.

ADVERTISEMENT

La reluarea procesului, judecătorul din dosar a constatat că Vlad Pascu nu are reprezentare legală, deoarece unul dintre avocați s-a retras, iar celălalt a protestat, fiind solidar cu o acțiune a Baroului București și a solicitat amânarea termenului până după 29 februarie.

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a decis ca următorul termen să fie stabilit pentru data de 14 martie și a trimis o cerere către Baroul Constanța pentru desemnarea unui avocat din oficiu pentru Vlad Pascu, pe durata întregului proces.

ADVERTISEMENT

De ce s-ar cere mutarea dosarului lui Vlad Pascu

Părinții victimelor din accidentul provocat de Vlad Pascu au fost nemulțumiți de comportamentul judecătoarei în sala de judecată. Ei au declarat presei că, atunci când aceasta a intrat în sala de judecată, mesteca gumă. Ulterior, judecătoarea a solicitat buletinul tânărului decedat în accidentul rutier, fără să știe că acesta a murit.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că Inspecția Judiciară a fost sesizată în legătură cu comportamentul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu.

ADVERTISEMENT

Al doilea termen de judecată a avut loc pe 14 martie. Tatăl tinerei ucise în accidentul produs de Vlad Pascu și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că acesta nu a fost prezent la acel termen. De asemenea, tatăl lui Sebi, tânărul decedat în accident a intrat în sala de judecată cu fotografia fiului său, însă judecătoarea l-a întrebat cine este.

„Îl vedeţi pe Vlad Pascu adus aici? Nu. Există portiţa pentru a nu fi adus, se profită de ea şi cu asta basta. Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat. Discreţionar”, a comentat el.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia tinerei decedate, a declarat, la ieșirea din sala de judecată, că solicitarea sa de modificare a încadrării juridice nu a fost discutată la acest termen.

„Dacă făceam cu toţii o şedinţă de bloc să schimbăm administratorul, ieşea mai bine. Problema este în felul următor. Vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet şi nu a fost dezbătută nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obţină şi o reducere a pedepsei de o treime înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice”, a spus Cuculis.

ADVERTISEMENT