Sport

Lovitură pentru sportul românesc! Ministrul Ionuţ Stroe a anunţat ce se întâmplă cu CM de tineret la handbal feminin

23.04.2020 | 14:26
Lovitura pentru sportul romanesc Ministrul Ionut Stroe a anuntat ce se intampla cu CM de tineret la handbal feminin
Lovitură pentru sportul românesc! Ministrul Ionuţ Stroe a anunţat ce se întâmplă cu CM de tineret la handbal feminin. Foto B1.ro
ADVERTISEMENT

Lovitură pentru sportul românesc! Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a făcut anunţul care anulează României o şansă de a ieşi în prim plan în sportul mondial.

CM de tineret la handbal feminin urma să aibă loc între 1-13 iulie

Vestea proastă pe care o aduce ministrul este că din cauza pandemiei de coronavirus România nu va mai găzdui Campionatul Mondial de tineret la handbal feminin.

ADVERTISEMENT

Competiţia urma să aibă loc în perioada 1-13 iulie în Sala Polivalentă din capitală şi reprezenta un eveniment important pentru imaginea sportului şi a ţării noastre.

Bugetul MTS fusese suplimentat cu 7 milioane lei

„Ne-am arătat intențiile foarte clar de a organiza mai multe competiții de nivel înalt și înainte de această pandemie.

ADVERTISEMENT

Bugetul Ministreului Tineretului și Sportului a fost suplimentat cu 7 milioane de lei pentru organizarea Campionatului Mondial de Handbal Feminin de Tineret din 2020 de la București. Din păcate, pandemia de coronavirus a suspendat această competiție”, a scris Stroe pe pagina sa de facebook.

Campionatele naţionale se vor relua

Dacă o competiţie de asemenea anvergură nu mai poate fi găzduită de ţara noastră, în schimb, suntem alături de Rusia în handbalul feminin singurele două ţări din top 10 care nu îngheaţă sezonul la momentul actual.

ADVERTISEMENT

Atât la masculin cât şi la feminin se vor juca etapele rămase până la final, Federaţia de handbal având şi ea interes de a intra în posesia unei sume de bani din drepturile de televizare.

Fetele de la echipa mare cu gândul la turneul preolimpic

Pentru handbalul românesc, în special cel feminin, unde reuşim să rămânem mereu în rândul ţărilor care ajung la turnee finale de Europene sau de Mondiale, s-a ratat o excelentă oportunitate de a demonstra capacitatea organizatorică la o competiţie de amploare, chiar dacă e destinată echipelor naţionale de tineret.

ADVERTISEMENT

Handbalul feminin rămâne conectat în ţara noastră prin lupta la titlu din Liga naţională Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti şi prin echipa naţională de senioare, care ar fi trebuit deja să joace turneul preolimpic în Muntenegru, dar acum nu se ştie când se va mai desfăşura.

ADVERTISEMENT