Fotbal international

Lovitură reuşită de Bayern Munchen! Şi-a asigurat serviciile campionului mondial Benjamin Pavard

09.01.2019 | 13:26
Lovitura reusita de Bayern Munchen Sia asigurat serviciile campionului mondial Benjamin Pavard
ADVERTISEMENT

Lovitură extroardinară de mercato reuşită de campioana Germaniei, Bayern Munchen la acest început de an 2019. Bayern şi-a asigurat serviciile campionului mondial, francezul Benjamin Pavard, de la VfB Stuttgart, pentru suma de 35 milioane euro. Contractul va intra în vigoare cu data de 1 iulie şi se întinde pe durata a cinci ani, până în vara anului 2024. Pavard a avut evoluţii apreciate la turneul final al CM din Rusia, devenind titular în defensiva cocoşilor sub comanda lui Didier Deschamps, care a crezut foarte mult în calităţile sale.

Directorul sportiv al bavarezilor, fostul mare jucător al lui Bayern, Hasan Salihamidzic, a făcut anunţul oficial în cantonamentul pe care campioana Germaniei îl desfăşoară în aceste zile la Doha, în Qatar. “Suntem bucuroşi să anunţăm oficial faptul că de la 1 iulie 2019 Benjamin Pavard va juca următoarele cinci sezoane pentru Bayern Munchen. Ne punem mari speranţe în noua noastră achiziţie, un jucător care s-a remarcat la Campionatul Mondial şi care credem că va fi foarte important pentru noi în toţi aceşti ani”.

ADVERTISEMENT

Lovitură reuşită de Bayern Munchen pentru o sumă importantă de bani

Benjamin Pavard a fost cumpărat de Stuttgart în anul 2016 de la Lille şi a devenit repede o piesă importantă în angrenajul şvabilor, cu care a reuşit să prmoveze la finalul sezonului în Bundesliga. Jucătorul se afla sub contract cu Stuttgart până în vara anului 2021 şi de aceea, pentru a-l putea lua din vara acestui an, Bayern a trebuit să plătească o sumă atât de mare, 35 de milioane de euro, suma reprezentând clauza de eliberare a francezului.

Benjamin Pavard are 22 de ani şi a început fotbalul ca şi copil la Jeumont, un club micuţ situat aproape de frontiera cu Belgia, acelaşi unde a pus pentru prima dată pciorul pe minge un alt fost mare nume al fotbalului francez, atacantul Jean Pierre Papin. A mers la academia lui Lille, de unde a fost promovat în prima echipă şi la 20 de ani se transfera în Bundesliga 2, la Stuttgart. Este un fotbalist polivalent, care a fost folosit ca fundaş dreapta, fundaş central, aripă sau mijlocaş la închidere.

ADVERTISEMENT

A marcat cel mai frumos gol al CM din Rusia

De la începutul acestui an el a jucat la Stuttgart numai pe post de fundaş central, însă la naţionala Franţei, unde a debutat în amicalul cu Ţara Galilor, în 2017, Deschamps i-a oferit un loc în banda dreaptă a apărării. Nimeni nu se aştepta să fie titularizat la CM din Rusia, considerându-se că simpla sa convocare în lot la un asemenea eveniment de anvergură este deja un pas important.

În Rusia Pavard nu a stat degeaba, pentru că dincolo de faptul că a fost titular meci de meci, cu excepţia ultimei partide din grupă, remiza albă cu Danemarca, unde a fost odihnit, el a rămas în istoria competiţiei prin faptul că a marcat cel mai frumos gol al turneului final. S-a întâmplat în meciul din optimi cu Argentina, câştigat de Franţa cu scorul de 4-3. Al doilea gol al Franţei a fost opera lui Pavard, cu un trasor din afara careului şi acest gol a fost votat drept reuşita Mondialului. Pavard a impresionat prin modestia sa şi Deschamps spune că Franţa şi-a asigurat pe termen lung un fundaş de mare valoare.

ADVERTISEMENT
Benjamin Pavard la Bayern Munchen. Francezul a înscris cel mai frumos gol al CM din Rusia, în meciul din optimi, cu Argentina. Foto