Sport

Lovitură teribilă pentru România, înaintea duelului cu Ungaria din Billie Jean King Cup. Irina Begu a decis să se retragă

Irina Begu, una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din România din ultimii 15 ani și-a anunțat retragerea din echipa de Billie Jean King Cup. Problemele medicale au forțat-o să ia această decizie.
19.06.2022 | 17:03
Lovitura teribila pentru Romania inaintea duelului cu Ungaria din Billie Jean King Cup Irina Begu a decis sa se retraga
Irina-Camelia Begu a anunțat că s-a retras din echipa României de Billie Jean King Cup
ADVERTISEMENT

În luna noiembrie a acestui an echipa feminină a României de Billie Jean  King Cup se va duela cu Ungaria în play-off-ul competiției. Din echipa pregătită de Horia Tecău va lipsi Irina Begu, una dintre cele mai importante jucătoare din țara noastră.

Irina Begu: ”Am înaintat în carieră. E un motiv important”

În vârstă de 31 de ani Irina Begu a decis să se retragă din echipa României de Billie Jean King Cup. A 44-a jucătoare a lumii a făcut anunțul duminică.

ADVERTISEMENT

Begu este jucătoare profesionistă de tenis din 2005 și are în palmares patru turnee din circuitul WTA câștigate, la simplu. Sportiva a explicat și motivul care a determinat-o să ia această decizie.

”Am decis să mă retrag din echipa de Fed Cup a României (Billie Jean King Cup – n.r.). Decizia am luat-o de ceva timp, dar acum anunț oficial.

ADVERTISEMENT

O spun cu părere de rău. Sunt mândră de ce am făcut. Am înaintat în carieră, trebuie să îmi selectez turneele, problemele de sănătate și-au spus cuvântul.

Încerc să dau 100% la fiecare turneu și consider că acesta e un motiv important”, a explicat Irina Begu.

ADVERTISEMENT

Irina Begu are încredere în jucătoarele tinere din România

Sportiva este convinsă că noua generație de jucătoare din țara noastră sunt valoroase și vor ajuta echipa României în duelurile internaționale.

Irina Begu a mai spus că nu crede că retragerea ei îl va pune în încurcătură pe Horia tecău, căpitanul nejucător al României, în perspectiva pregătirii întâlnirii cu Ungaria din play-off-ul Billie Jean King Cup.

ADVERTISEMENT

”Puteți să-l întrebați pe el cât de greu îi va fi (Horia Tecău – n.r.). Este o generație nouă și cred că sunt sportive extraordinare și vor ajuta echipa”, a mai spus Begu.

România și Ungaria se vor înfrunta în play-off-ul Billie Jean King Cup, în perioada 11-12 noiembrie, cel mai probabil la Cluj-Napoca, țara noastră fiind gazdă a întâlnirii, conform tragerii la sorți.

Echipa care va învinge va evolua anul viitor în calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final.

ADVERTISEMENT