Fotbal intern

LPF anunță că FCSB a cerut amânarea partidei cu Slovan Liberec. Fanatik confirmat

23.09.2020 | 12:49
LPF anunta ca FCSB a cerut amanarea partidei cu Slovan Liberec Fanatik confirmat
ADVERTISEMENT

LPF anunță că FCSB a cerut amânarea partidei cu Slovan Liberec. Așa cum FANATIK a anunțat încă de ieri, oficialii roș-albaștrilor au solicitat UEFA ca meciul să se joace sâmbătă.

FCSB va trebui să joace împotriva cehilor de la Slovan Liberec, în condițiile în care lotul lui Toni Petrea este afectat grav de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dacă meciul se va juca joi seară, așa cum a fost stabilit inițial, antrenorul de la FCSB va avea la dispoziție doar zece jucători de câmp, în cazul în care nu vor apărea noi „negativi” la testele de miercuri.

LPF anunță că FCSB a cerut amânarea partidei cu Slovan Liberec. Se așteaptă răspunsul UEFA

Focarul de coronavirus apărut la FCSB i-a determinat pe oficialii roș-albaștrilor să solicite UEFA amânarea meciului din turul trei preliminar al Europa League. Cehii de la Slovan Liberec vor ajunge în România miercuri, în jurul orei 13:00 și sunt pregătiți să joace joi contra celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Meciul, însă, ar putea avea loc doar sâmbătă, dacă UEFA acceptă cererea echipei românești. Informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK încă de ieri a fost confirmată astăzi de către Justin Ștefan, secretarul general al LPF. Liga și-a exprimat și ieri sprijinul față de FCSB, prin intermediul unui comunicat.

„Le acordăm tot sprijinul posibil celor de la FCSB, pentru că este interesul fotbalului românesc să meargă mai departe către grupele Europa League atât CFR Cluj, cât și FCSB. Ne-au spus cei din conducerea FCSB că au transmis ieri o cere către UEFA de amânare a partidei cu două zile. Există, deci, șanse ca această partidă să se dispute sâmbătă”, a spus Justin Ștefan la ProX.

ADVERTISEMENT

Oficialul de la LPF susține că nu este nimeni de blamat pentru focarul apărut la FCSB și consideră că, din punct de vedere medical, astfel de situații sunt foarte greu de gestionat.

„Nu e vorba de rea credință. Putem să ajungem din nou în astfel de situații, în perioada următoare. Asta este situația. Trebuie să depășim cu toții acest moment. Am discutat cu specialiștii din zona medicală. Este foarte periculos, dacă intri în contact cu asimptomatici. În primele 3-4 zile, virusul se fixează în organism, dar poate fi transmis mai departe chiar și în această perioadă”, a mai spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu meciul dintre Poli Iași și FCSB? Daniel Pancu este de acord cu amânarea

Dacă partida dintre FCSB și Slovan Liberec, care ar trebui să se dispute la Giurgiu joi, 24 septembrie, începând cu ora 20:30, va fi amânată, și meciul din Liga 1 dintre Poli Iași și FCSB ar trebui reprogramat. Partida dintre ieșeni și roș-albaștri ar trebui să se joace duminică, 27 septembrie, de la 21:45.

Secretarul general al LPF a discutat și despre această posibilitate și susține că noul protocol utilizat de Liga în contextul pandemiei nu va mai permite apariția unui număr mare de meciuri din Liga 1 care să fie amânate.

„Încercăm să nu avem meciuri amânate în campionat. Referitor la meciul dintre Poli Iași și FCSB, nu vorbim de o amânare a meciului determinată de virus, ci de această decalare a meciului din Europa. Au mai fost cluburi din Liga 1 la care au apărut cazuri de coronavirus în noul sezon competițional, însă modificarea protocolului Ministerului Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului ne permite să continuăm competitia.

Nu cred că vom avea situațiile din sezonul trecut, iar meciurile care vor fi amânate vor fi puține. În momentul de față, regulamentul este în mare parte la fel ca cel utilizat de UEFA. Joci dacă ai minim 13 jucători în lot, dintre care un portar și avizul DSP. Dacă o condiție nu e îndeplinită, meciul se amână o dată și este reprogramat peste nu mai devreme de șapte zile. Dacă nu se poate juca nici la reprogramare, există posibilitatea pierderii partidei cu 3-0 la masa verde”, a completat Justin Ștefan.

LPF anunță că FCSB a cerut amânarea partidei cu Slovan Liberec, iar o eventuală confirmare din partea UEFA în acest sens ar aduce cu sine și decalarea partidei dintre Poli Iași și FCSB. Antrenorul ieșenilor, Daniel Pancu, este de acord cu amânarea meciului din campionat.

„Nu avem nicio problemă în a amâna jocul. Ne dorim în primul rând să fim sănătoşi cu toţii, şi noi avem testele mâine (n.r. miercuri, 23 septembrie). Nu ne bucurăm de răul nimănui. E foarte importantă o calificare în Europa pentru fotbalul românesc, dacă ei reuşesc să se adune. Dacă jocul din Europa se va disputa sâmbătă, nu avem niciun fel de problemă”, a spus Daniel Pancu pentru Telekom Sport.

 

 

 

ADVERTISEMENT