Fotbal intern

LPF iese la atac cu dovezi: ”FRF putea accesa bani de la UEFA pentru VAR”. Foto

01.03.2021 | 15:34
LPF iese la atac cu dovezi FRF putea accesa bani de la UEFA pentru VAR Foto
ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a publicat un document conform căruia FRF putea să acceseze bani pentru implementarea VAR încă din 2019.

Mai mult, oficialul LPF susține că banii accesați de forul condus de Răzvan Burleanu au fost folosiți în alte proiecte.

ADVERTISEMENT

Conducătorii celor două foruri fotbalistice din România sunt în conflict deschis. Oficialul LPF l-a acuzat în repetate rânduri pe șeful FRF că blochează implementarea arbitrajului video.

Justin Ștefan aduce dovezi în războiul cu FRF

Justin Ștefan a postat un mesaj pe Facebook și a atașat o fotocopie a unui document cu antetul FIFA, pentru a demonstra că Răzvan Burleanu tergiversează implementarea sitemului VAR.

ADVERTISEMENT

”Pentru că îmi place să lucrez doar pe probe, vă atașez dovada faptului că FRF putea accesa de la FIFA bani pentru implementarea VAR încă din 2019. Cu alte cuvinte, FRF nu a fost interesată de VAR, banii accesați pe programul FIFA Forward fiind folosiți în alte proiecte.

Nu știe nimeni, cu excepția lor, despre ce proiecte este vorba și cum au fost alocați banii accesați. Din această atitudine rezultă că îmbunătățirea calității arbitrajului romanesc nu a fost o prioritate pentru FRF”, a scris Ștefan pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook Justin Ștefan

Echipamentul a fost achiziționat, de pregătirea arbitrilor nu se ocupă nimeni

Justin Ștefan susține că FRF vrea să paseze în sarcina Ligii Profesioniste de Fotbal responsabilitatea asigurării fondurilor necesare pentru pregătirea arbitrilor, lucru pe care organizatorii Ligii 1 nu sunt dispuși să îl accepte.

Acesta a mai spus că între forul pe care îl reprezintă și Federația Română de Fotbal a existat o înțelegere prin care fiecare parte se obliga să asigure ceva din necesarul pentru implementarea sistemului VAR în fotbalul din România.

ADVERTISEMENT

Deținătorul drepturilor TV din Liga 1 a anunțat că a achiziționat deja echipamentul necesar implementării arbitrajului video și că de pregătirea arbitrilor ar trebui să se ocupe FRF.

ADVERTISEMENT