Fotbal intern

LPF reacționează la intenția FRF de a schimba regula U21: ”Vom vedea cum o scoatem la capăt”

27.04.2021 | 16:12
LPF reactioneaza la intentia FRF de a schimba regula U21 Vom vedea cum o scoatem la capat
ADVERTISEMENT

Președintele LPF, Gino Iorguleascu, a reacționat imediat după ce au apărut informații că FRF intenționează să schimbe regula U21 în Liga 1 din sezonul viitor.

Șeful de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, își dorește ca din stagiunea 2021/2022 echipele să fie nevoite să folosească doi jucători U21, unul tot meciul și altul cel puțin până la pauză.

ADVERTISEMENT

Un președinte al unei academii importante din România a dezvăluit încă de acum două luni că oficialii de la Casa Fotbalului pregătesc o nouă mutare în acest sens.

Intenția FRF de a schimba regula U21 nu e agreată de LPF

Schimbarea reguli U21 în Liga 1 ar urma să fie discutată în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal de joi, și cum Răzvan Burleanu are o susținere importantă este foarte posibil ca noile modificări să fie aplicate și să intre în vigoare din sezonul viitor, în ciuda faptului că LPF nu este de acord cu ea.

ADVERTISEMENT

”Noi avem poziţia preşedinţilor de cluburi, care au solicitat să fie doar un jucător U21 în teren 90 de minute. Noi avem doar doi reprezentanţi şi cu mine trei, în Comitetul Executiv, vom vedea cum o scoatem la capăt. Cluburile vor un singur jucător să fie 90 de minute în teren.

Dacă CEx aprobă ca doi jucători să fie de anul viitor, este foarte greu. În momentul în care ţi se impun doi, trebuie să ai vreo cinci, că mai sunt cartonaşe, se mai accidentează. Ar afecta şi echipele care merg în cupele europene”, a declarat Iorgulescu într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

FRF vrea să oprească înlocuirile din startul jocului

În prezent, echipele trebuie să folosească un astfel de jucător tot meciul, iar al doilea poate fi schimbat oricând după startul jocului. FRF ar vrea însă să propună prezenţa celui de-al doilea jucător U21 o repriză întreagă, cel puţin.

Această regulă vine pentru a stopa valul de schimbări rapide făcute de antrenori. În actualul sezon a devenit o practică des întâlnită ca unul dintre cei doi jucători U21 să fie înlocuit la scurt timp după startul jocului.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, Răzvan Burleanu a vorbit și el despre această modificare și a cerut înțelegere din partea cluburilor, cărora le transmite că regula este în favoarea și nu în defavoarea lor.

ADVERTISEMENT