News

Luare de ostatici într-un mall din orașul german Dresda. Atacatorul a fost reținut după o operațiune care a durat mai multe ore

Poliția germană a evacuat sâmbătă dimineața un centru comercial din orașul Dresda, după ce un suspect a luat mai mulți ostateci
10.12.2022 | 14:50
Luare de ostatici intrun mall din orasul german Dresda Atacatorul a fost retinut dupa o operatiune care a durat mai multe ore
Luare de ostateci în orașul german Dresda. Sursa foto: Insider News/ Twitter
ADVERTISEMENT

Polițiștii germani au precizat sâmbătă dimineața că în urma unei luări de ostateci în apropierea mall-ului Altmarkt-Galerie, centrul comercial a fost evacuat iar piața de Crăciun Striezelmarkt a fost de asemenea închisă.

Luare de ostateci în Dresda

Sâmbătă, în centrul orașului Dresda a avut loc o luare de ostateci la un centru comercial, autoritățile evacuând mai multe zone publice din zonă, inclusiv piața de Crăciun din apropiere.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a încheiat în jurul după-amiezii, după ce forțele de ordine au intrat în contact cu atacatorul. Acesta era rănit, iar forțele de ordine au reușit să elibereze nevătămați doi ostateci pe care acesta îi luase în centrul comercial. Potrivit DW, operațiunea poliției a durat câteva ore.

Poliția a scris pe Twitter: “Totul este liber! Situația de luare de ostatici din Dresda s-a încheiat!”

ADVERTISEMENT

Ziarul german Bild a relatat că cel puțin o persoană a fost ucisă de atacator, însă poliția germană nu a confirmat acest lucru. Agenția de presă DPA, care citează un purtător de cuvânt al poliției germane, susține că situația este încă neclară.

“Suntem în contact” cu suspectul, au precizat oficialii din poliție, adăugând că grupurile de intervenţie şi negociere sunt “de asemenea, la faţa locului”.

ADVERTISEMENT

Atac asupra unui post de radio

Cotidianul german Bild a relatat că un bărbat înarmat cu un pistol s-a refugiat într-un magazin dintr-un mall după ce a încercat anterior să pătrundă în incinta unui post de radio din Dresda. Potrivit sursei citate, acesta ar fi tras câteva focuri în uşa postului de radio, dar nu a reuşit să o deschidă.

Tot potrivit celor de la Bild, bărbatul în vârstă de 40 de ani şi-ar fi ucis mai întâi mama, înainte de a încerca să intre în incinta postului de radio şi apoi să se refugieze în centrul comercial.

ADVERTISEMENT

Poliţia din Dresda a anunţat că a găsit o femeie moartă într-un bloc de apartamente în zona Prohlis din Dresda, în ceea ce spune că este o omucidere legată de operaţiunea ce se desfăşoară în centrul oraşului.

Poliția germană a precizat că fiul femeii, în vârstă de 40 de ani, este suspect în cazul acestei crime.

ADVERTISEMENT
Tags: