News

Lucian Bode, replică acidă pentru Cătălin Drulă: ”Un neterminat politic care se urcă pe cadavre”

Fostul ministru de Interne Lucian Bode respinge acuzațiile aduse de Cătălin Drulă și comentează cuvintele președintelui USR.
22.08.2023 | 21:54
Lucian Bode replica acida pentru Catalin Drula Un neterminat politic care se urca pe cadavre
Disputa între Cătălin Drulă și Lucian Bode. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

Un conflict intens a izbucnit între președintele USR, Cătălin Drulă, și fostul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu privire la proiectul de finanțare europeană pentru achiziționarea de echipamente de testare a drogurilor. Aceste acuzații au fost lansate în contextul tragic al unui accident rutier în Constanța, în care un șofer drogat a ucis doi tineri.

Bode și Predoiu, criticați de Drulă

Cătălin Drulă a adus acuzații serioase miniștrilor PNL de la Ministerul Afacerilor Interne, susținând că aceștia au “deturnat” proiectul finanțat de UE pentru a cumpăra BMW-uri, în loc să achiziționeze echipamentele necesare pentru testarea drogurilor. Drulă a accentuat că proiectul inițial prevedea și o componentă esențială pentru aparatele Drug Test, care încă nu au fost achiziționate.

ADVERTISEMENT

“Predoiu și Bode la MAI = haos și infracționalitate. Proiectul cu finanțare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri de la prietenul președintelui avea inclusiv o componentă de achiziționare aparate DrugTest, printre multe altele.

BMW-uri au putut să cumpere, dar aparatele de testare pentru substanțe psihoactive nici astăzi nu au fost achiziționate. Asta arată prioritățile lor. Premierul Ciolacu trebuie să-l demită pe Predoiu care nu poate nici măcar să spună câte aparate DrugTest are Poliția Română.

ADVERTISEMENT

La toate întrebările concrete ale presei, acest obraznic ministru răspunde sfidător că sunt ‘detalii tehnice’. Predoiu trebuie să plece acasă. După 4 ani de PNL la MAI, au făcut praf Poliția Română!”, a remarcat Drulă.

Pe de altă parte, Lucian Bode, fost ministru la Interne și membru PNL, a respins vehement acuzațiile aduse de Drulă. El a catalogat declarațiile președintelui USR drept o încercare de “câștig politic” și a subliniat că proiectul nu vizează doar echipamente de testare a drogurilor, ci și alte componente esențiale, cum ar fi autospecialele pentru forțele de ordine. Bode a insistat că informațiile cu privire la proiecte și achiziții sunt publice și că implementarea acestora este în curs.

ADVERTISEMENT

Ex-ministrul de Interne, atac dur la adresa președintelui USR

Conferințele de presă ale celor doi politicieni au avut loc într-un context sensibil, după un tragic accident rutier din Constanța, în care doi tineri au fost uciși de un șofer drogat. Cazul a adus în prim-plan problema testării drogurilor și necesitatea de a dispune de echipamente adecvate pentru depistarea conducătorilor auto sub influența substanțelor psihoactive.

“Comentez declarația unui neterminat politic, Drulă, care fără nicio urmă de compasiune în faţa acestei tragedii, se urcă pe cadavre şi vrea să câştige puncte politice, acuzându-mă pe mine că am deturnat un proiect cu fonduri europene pentru a achiziţiona autospeciale şi nu drug-teste.

ADVERTISEMENT

Dacă avea puţin creier, cum nu are din păcate, se documenta şi găsea public următoarele informaţii: proiectul la care face referire pe fonduri europene, de fapt sunt de fapt două proiecte – primul proiect prevede achiziţionarea a 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat, achiziţionarea unui soft care să regleze cele 1.400 de tablete, achiziţionarea unui soft care să integreze informaţiile dintre aceste tablete, achiziţionarea a 300 de autospeciale, lucru care s-a întâmplat parţial; achiziţionarea a 44 de drug teste, lucru care se întâmplă acum, este în procedură.

Pe celălalt proiect, Ministerul Afacerilor Interne are procedură de achiziţie 200 de drug-teste, respectiv 800 de etilometre. Toate aceste informaţii sunt publice. Am convingerea că aceste echipamente vor intra în dotarea Poliţiei Române până la sfârşitul acestui an”, a afirmat Lucian Bode.

 

ADVERTISEMENT