News

Șoferul criminal de la 2 Mai, prins cu droguri la doar 13 ani. DIICOT face public întregul cazier al lui Vlad Pascu

Antecedente penale legate de droguri ale șoferului din accidentul de la 2 Mai, sub lupa autorităților. Ce a mai comis tânărul.
22.08.2023 | 17:06
Soferul criminal de la 2 Mai prins cu droguri la doar 13 ani DIICOT face public intregul cazier al lui Vlad Pascu
Șoferul din accidentul de la 2 Mai avea antecedente penale pentru droguri. Foto: Colaj Fanatik/Hepta. Facebook.
ADVERTISEMENT

Un tragic accident produs la data de 2 Mai, care a dus la moartea a doi tineri și rănirea altor 3, a dezvăluit că șoferul responsabil pentru tragedie avea antecedente penale legate de deținerea ilegală de droguri de risc. Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), autorul accidentului figura în evidențele instituției cu două dosare penale distincte pentru deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Șoferul de la 2 Mai, prins cu droguri, doar la 13 ani

Primul dosar a fost înregistrat când tânărul încă nu avea 14 ani, în anul 2017. La acea vreme, el a fost depistat de lucrătorii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București având asupra sa o cantitate de 0,39 grame de cannabis. Acest dosar a fost ulterior închis, motivul invocat fiind faptul că tânărul era minor și conform legii, nu putea răspunde penal.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea dosar a fost deschis în anul 2022, când tânărul avea deja 18 ani. În acest caz, el a fost depistat în incinta unui complex comercial din municipiul București, având asupra sa o cantitate de 0,68 grame de cannabis.

În ciuda faptului că inițial a fost începută urmărirea penală, aceasta a fost ulterior abandonată de către DIICOT, pe motiv că pedeapsa pentru infracțiunea de deținere de droguri de risc pentru consum propriu este mai mică de 7 ani de închisoare și că nu exista un interes public în urmărirea penală.

ADVERTISEMENT

Înainte de accidentul tragic, tânărul a fost supus unui control în trafic în care au fost găsite substanțe psihoactive în mașina sa. Ulterior, un test efectuat după accident a relevat că acesta era sub influența a trei tipuri diferite de substanțe psihoactive.

Tânărul a fost testat de oamenii legii

DIICOT a comunicat că un nou dosar a fost înregistrat în data de 19 august 2023 cu privire la cazul acestui tânăr, în care se efectuează cercetări pentru deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu. Instituția a subliniat că această etapă a investigației nu înseamnă formularea de acuzații împotriva persoanei respective, ci este menită să permită strângerea probelor pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt, cu scopul adoptării unei soluții legale și temeinice în cauză.

ADVERTISEMENT

De asemenea, DIICOT a adăugat că nu poate furniza informații suplimentare cu privire la stadiul actual al anchetei. În paralel, autoritățile au subliniat că tânărul a fost evaluat de specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog, în vederea includerii sale într-un program integrat de asistență pentru persoanele consumatoare de droguri.

“Vă informăm că în evidențele D.I.I.C.O.T. au fost identificate două dosare penale vizând aceeași persoană, cercetările având ca obiect infracțiuni de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002.

ADVERTISEMENT

În fapt, la data de 5 aprilie 2017, a fost depistat de lucrători din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București pe o stradă din capitală, având asupra sa o foiță de hârtie de culoare alba și o punguță din material plastic transparent conținând cantitatea totală de 0,39 grame canabis”, se arată în comunicatul DIICOT.

ADVERTISEMENT