News

Lucian Romașcanu, despre declarațiile lui Cătălin Cîrstoiu. Purtătorul de cuvânt al PSD laudă „meritul” presei pentru dezvăluiri

Lucian Romașcanu, despre conferința lui Cîrstoiu. Purtătorul de cuvânt al PSD: „Este un merit al media că a scos în față toate potențialele probleme”
20.04.2024 | 00:00
Lucian Romascanu despre declaratiile lui Catalin Cirstoiu Purtatorul de cuvant al PSD lauda meritul presei pentru dezvaluiri
Purtătorul de cuvânt al PSD a lăudat presa dar a spus că medicul Cîrstoiu a fost țintă predilectă, mai puțin Nicușor Dan și Piedone / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a vorbit, vineri seara, despre declarațiile candidatului Coaliției, medicul Cătălin Cîrstoiu, la conferința de presă organizată de acesta în fața Spitalului Universitar din București.

Cîrstoiu a rezistat, mass-media trebuie să-și schimbe abordarea

Lucian Romașcanu a comentat declarațiile medicului Cătălin Cîrstoiu, spunând că presa trebuie să își „schimbe abordarea” față de candidatura medicului la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Romașcanu a remarcat faptul că managerul Spitalului Universitar a „răspuns la toate întrebările”, în contextul unor „atacuri concertate” asupra sa în ultima vreme. Cătălin Cîrstoiu a rezistat însă la aceste presiuni și-și poate continua cu „succes” campania. Doar medicul, a sublinat purtătorul de cuvânt al social-democraților, „este singurul care poate decide să se oprească”.

„Eu, și o spun ca om care apreciază și a lucrat 20 de ani în media, sper să schimbe abordarea spațiului media în ceea ce privește candidatura domnului Cîrstoiu, pentru că a răspuns la toate întrebările. A existat o perioadă foarte lungă în care atacurile au fost concertate asupra domniei sale.

ADVERTISEMENT

Așa cum am mai spus și cum a spus și dumnealui, singurul om care poate decide să se oprească în acest moment este chiar doctorul Cîrstoiu și, pentru că a rezistat la această presiune, am convingerea că va merge înainte cu succes pentru această candidatură”, a declarat Romașcanu pentru B1TV.

„Meritul” presei pentru dezvăluiri, mai puțin în cazul lui Nicușor Dan și lui Piedone

Lucian Romașcanu a subliniat „meritul” presei că a prezentat opiniei publice „potențiale probleme” dar că aici a observat un „dezechilibru” în sensul că medicul Cîrstoiu a fost o țintă predilectă, în timp ce contracandidatul său, primarul general Nicușor Dan , are „nenumărate probleme, procese”, iar alt contracandidat, Cristian Popescu Piedone are „milioane date fără licitații și cu toate neamurile angajate”.

ADVERTISEMENT

„Este un merit al media că a scos în față toate potențialele probleme. Ca observator al spațiului media, prin fișa postului, și ca cetățean, dacă vreți, n-am putut să nu constat un dezechilibru în promovarea ‘păcatelor’ domnului Cîrstoiu comparativ cu ceilalți contracandidați.

Domnul Nicușor Dan are nenumărate probleme, procese pierdute cu primăria, amenzi pe care le-a plătit primăria în locul domniei sale. Domnul Piedone are ba 40 de milioane, ba 15, ba un milion date fără licitații și cu toate neamurile angajate. Toată atenția media, totuși, a fost concentrată asupra domnului Cîrstoiu”, a spus Romașcanu.

ADVERTISEMENT

„Poate să se transforme într-un primar bun pentru București”

Lucian Romașcanu crede că sprijinul PSD-PNL pentru Cătălin Cîrstoiu va continua și că acesta poate să devină un primar „bun” pentru bucureșteni iar, după acest moment, acuzațiile ce planează asupra candidaților trebuie să fie de competența instituțiilor abilitate și, la final, alegătorii vor fi cei care vor decide.

„Eu cred că domnul Cîrstoiu a răspuns satisfăcător la niște întrebări. De aici încolo, pe toate păcatele contracandidaților trebuie să se pronunțe instituțiile abilitate, iar votanții să decidă în consecință. Eu cred că sprijinul coaliției continuă pentru domnul Cîrstoiu, nu am de unde să știu ce va decide domnul Cîrstoiu însuși, deși astăzi a spus că merge ferm înainte, dar eu cred că este profilul de candidat care poate să se transforme într-un primar bun pentru București”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

 

 

ADVERTISEMENT