Life

Lucrul pe care e musai să-l eviți în Postul Paștelui 2024. Preotul Vasile Ioana a dezvăluit ce nu trebuie să faci

Tu știi ce e bine să eviți în Postul Paștelui 2024? Preotul Vasile Ioana a dezvăluit ce nu trebuie să faci, de fapt. Puține persoane s-ar fi gândit la așa ceva.
18.03.2024 | 08:01
Lucrul pe care e musai sal eviti in Postul Pastelui 2024 Preotul Vasile Ioana a dezvaluit ce nu trebuie sa faci
Lucrul pe care e musai să-l eviți în Postul Paștelui 2024. Sursă foto: Pinterest, captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să eviți în Postul Paștelui 2024 și ce nu e bine să faci? Pe lângă partea de alimentație, există și alte lucruri pe care puține persoane le iau în calcul. Preotul Vasile Ioana vine cu detalii interesante.

Lucrul pe care e musai să-l eviți în Postul Paștelui 2024

A început Postul Paștelui 2024, de luni, 18 martie. Acesta este cel mai aspru post al anului și durează 48 de zile. În această perioadă, cei care țin post trebuie să renunțe la lapte, ouă, dar și la carne ori alimente de dulce.

ADVERTISEMENT

Adevărul este însă că postul nu este doar despre alimentație. Preotul Vasile Ioana a dezvăluit ce e bine să eviți în Postul Paștelui 2024, dacă vrei într-adevăr să îți cureți nu doar trupul, ci și mintea și sufletul.

Postul nu reprezintă doar abținerea de la anumite preparate. El este totodată și un proces de curățare spirituală, însă multe persoane nu țin cont de acest lucru și au aceleași obiceiuri.

ADVERTISEMENT

Preotul Vasile Ioana spune însă că dacă vrem într-adevăr o curățare complexă, atât în interior cât și în exterior, este bine să știm de la ce să ne abținem. Doar așa postul va fi unul cu adevărat corect.

Preotul Vasile Ioana a dezvăluit ce nu trebuie să faci

Ce să eviți în Postul Paștelui 2024? Rețelele de socializare, spune preotul Vasile Ioana. Potrivit acestuia, postul poate să întărească voința. Astfel, timp de 48 de zile, cât ținem post, avem șansa să evităm duhul risipirii.

ADVERTISEMENT

Cum să facem acest lucru? Preotul ne recomandă să renunțăm la rețelele de socializare precum TikTok, Facebook, ori Instagram, dacă vrem într-adevăr să avem parte de o schimbare benefică.

„În perioada asta ar trebui să înțelegem că, de mâine încolo, postul alimentar îţi întăreşte voinţa. Ar trebui în perioada asta să evităm duhul risipirii. Postul mare, ediţia 2024 înseamnă şi post de TikTok şi post de Facebook şi post de Instagram.”, a spus părintele Vasile Ioana.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că deși Postul Paștelui este unul dintre cele mai dure, având în vedere că există puține zile cu dezlegare la pește, avem soluții. Un nutriționist spre exemplu spune că din fericire, putem avea o alimentație variată.

În perioada postului putem consuma de la mazăre, până la fasole, dar și paste integrale. De asemenea, pâinea integrală este și ea permisă, iar la fel și fructele de sezon care ne oferă necesarul de vitamine.

„În principal, ca şi categorii, avem leguminoasele: mazărea, fasolea, năutul, legumele brocoli, ridichi, ceapă vberde, salată, leurdă. Pâine integrală, paste integrale, fructe de sezon pentru a aduce un aport important de vitamine.”, a declarat Iulia Trif, nutriționist.

ADVERTISEMENT