Life

Lucrul pe care nu e bine să-l faci de Florii. Se spune că vei atrage mânia lui Dumnezeu asupra ta

Există numeroase tradiții de Florii care trebuie respectate cu strictețe. Cei care nu fac acest lucruri pot atrage mânia lui Dumnezeu asupra lor.
08.04.2023 | 20:57
Lucrul pe care nu e bine sal faci de Florii Se spune ca vei atrage mania lui Dumnezeu asupra ta
Lucrul pe care nu e bine să-l faci de Florii. Sursă foto: Creștin Ortodox
ADVERTISEMENT

În acest an, ziua de Florii este duminică, 9 aprilie. În această zi sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim. Sărbătorea este una cu adevărat importantă, datorită semnificației sale religioase. De asemenea, ea vine cu numeroase obiceiuri, dar și tradiții care trebuie respectate.

Tradiții și obiceiuri de Intrarea Domnului în Ierusalim

Ce este bine să facem de Florii pentru a ne merge bine întreg anul? În primul rând trebuie să mergem la biserică. Creștinii trebuie să se roage pentru sănătatea lor, a celor dragi și inclusiv pentru cea a dușmanilor. De asemenea, un alt obicei este datul de pomană.

ADVERTISEMENT

De Florii se dau pachețele de pomană în amintirea celor care nu mai sunt printre noi. Acestea pot fi date la Biserică, ori la oameni săraci. Ele trebuie să conțină pește, un alimente care nu trebuie să lipsească de altfel nici de pe masa de Florii, dar și icre.

De asemenea, de Intrarea Domnului în Ierusalim se face milostenie pentru cei săraci, iar cei bolnavi trebuie îngrijiți. O altă tradiție este cea legată de ramurile de salcie. Acestea trebuie sfințite la Biserică, iar mai apoi puse lângă icoana din casă, pe mormântul rudelor, dar și în pragul casei pentru a aduce noroc.

ADVERTISEMENT

Tot în această zi de mare sărbătoare se aprind lumânări pentru cei care nu mai sunt printre noi, dar și pentru copiii care nu au fost încă botezați. Dincolo de aceste tradiții însă, există și o serie de lucruri interzise care pot atrage necazurile în viața creștinilor.

Ce nu trebuie să faci în niciun caz în ziua de Florii

Ce nu este bine să facem de Florii? În primul rând treburile casnice sunt interzise. Se spune că cei care vor face acest lucru atrag mânia lui Dumnezeu asupra lor. De asemenea, o altă tradiție este legată de spălatul pe cap. Cei care se spală pe cap în ziua de Florii riscă să încărunțească prematur.

ADVERTISEMENT

Pentru că treburile casnice sunt interzise, la rândul lor, torsul, dar și cusutul se încadrează în aceeași categorie. Aceeași regulă se aplică și în cazul rufelor care trebuie spălate, sau pentru cei care vor să dea cu mătura prin gospodărie. Toate aceste activități sunt interzise duminică.

Tot în ziua de Florii este interzis să dai bani cu împrumut sau alte obiecte. Dacă faci acest lucru riști ca farmecele să se lege de tine. În același timp, interzisă este și cearta în Duminica Floriilor. Indiferent de cine are dreptate, nu este bine să facem acest lucru în această zi sfântă.

ADVERTISEMENT

Nici tristețea nu este permisă în ziua de Florii. Cine nu o să fie vesel pe 9 aprilie va rămâne trist tot anul, spune tradiția. De asemenea, altă regulă importantă, care trebuie respectată încă de la prima oră a dimineții, este legată de mâncare. În ziua de Florii este interzis să guști bucatele până în momentul în care Sfânta Liturghie nu este încheiată.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux