Life

Lucrul pe care să nu îl faci după ce ai botezat copilul. Se spune că îi va aduce ghinion toată viața

Tu știi ce să nu faci după ce ai botezat copilul? Se spune că acest lucru îi va aduce ghinion toată viața, așa că ferește-te de el.
03.03.2024 | 13:59
Lucrul pe care sa nu il faci dupa ce ai botezat copilul Se spune ca ii va aduce ghinion toata viata
Lucrul pe care să nu îl faci după ce ai botezat copilul. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este bine să știi ce să nu faci după ce ai botezat copilul. Se spune că acest lucru îi va aduce ghinion toată viața, astfel că mai bine îl eviți. Puține persoane cunosc anumite superstiții destul de interesante.

Lucrul pe care să nu îl faci după ce ai botezat copilul

Botezul este încărcat de numeroase tradiții, obiceiuri, dar și superstiții. Sunt lucruri despre care se spune că nu e bine să le faci înainte de botez, iar altele după. Chiar și așa părerile sunt împărțite.

ADVERTISEMENT

Dacă ești o persoană care totuși crede în superstiții, iată ce să nu faci după ce ai botezat copilul. Se spune că după ce copilul tău a fost botezat și până a doua zi când ajunge la nașă, acesta nu trebuie pupat de nimeni.

Tradiția spune că dacă se întâmplă asta, i se va lua mirul. Iar asta înseamnă ghinion pentru el. Totodată, după ce ai botezat copilul și până a doua zi, când ajungeți la nași, ar fi bine ca acesta să nu fie strigat pe nume, ci lăsat să se odihnească.

ADVERTISEMENT

Se spune că dacă nu sunt respectate aceste tradiții, ghinionul va urmări bebelușul toată viața. Totodată, o altă superstiție, legată tot de băița de a doua zi arată că sub cădiță trebuie așezată o carte. Acest lucru va face bebelușul să ajungă un om inteligent.

De ce nu e bine să tai moțul într-o zi de marți

Ce altceva nu e bine să faci după ce ai botezat copilul? La un an distanță vine tăierea moțului. Ziua în care se face acest lucru trebuie însă atent aleasă. Se spune că tăierea moțului nu se face într-o zi de marți, pentru că aduce ghinion.

ADVERTISEMENT

Totodată, tăierea moțului nu trebuie făcută nici miercuri sau vineri, pentru că sunt zile de post și nici duminică ori în alte zile de sărbătoare. Acum că ai aflat ce să nu faci după ce ai botezat copilul, e bine să știi și ce lucruri sunt benefice.

O tradiție mai veche spune că în apa în care este îmbăiat copilul a doua zi e bine să se pună mai multe obiecte. Fiecare în parte are însemnătatea sa, iar înainte de a fi puse în cădiță trebuie dezinfectate bine. Astfel, se pun flori pentru ca bebelușul să fie frumos și pietre pentru a fi puternic.

ADVERTISEMENT

Totodată, se adaugă apă sfințită pentru un suflet pur și bănuți de aur sau de argint pentru ca bebelușul să ajungă un om bogat. În cădița pentru băița de a doua zi se mai pune un ou, pentru sănătate, dar și o potcoavă pentru noroc.

Tradiția spune că dacă pui un inel în apă, atunci bebelușul ar putea avea părul cârlionțat. Iar în anumite zone ale țării, în apa în care a fost scăldat copilul se adaugă sare, orez și lapte. Se spune că aceste lucruri atrag norocul și prosperitatea în viața celui mic.

ADVERTISEMENT