Life

Lucrurile pe care nu trebuie să le faci niciodată în zilele de marți. Doar așa o să te ferești de ghinion

Lucrurile pe care să nu le faci niciodată în zilele de marți. Numai așa te poți proteja de ghinion. Ce spune superstiția.
26.03.2024 | 15:25
Lucrurile pe care nu trebuie sa le faci niciodata in zilele de marti Doar asa o sa te feresti de ghinion
Ce lucruri nu e bine să faci în zilele de marți. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lucrurile pe care nu este bine să le faci în zilele de marți, deoarece se spune că aduc ghinion. Motivul pentru care este bine să te ferești de ele.

Lucrurile pe care să nu le faci niciodată în zilele de marți. Așa vei scăpa de ghinion

Multe persoane se tem de zilele de marți, deoarece se spune despre ele că pot aduce ghinionul pentru cei care nu respectă anumite lucruri. În această zi se adună trei ceasuri rele, conform tradiției.

ADVERTISEMENT

Despre marți se spune că a fost ziua lui Marte, zeul războiului, al luptei și al ambiției. Tradiția populară spune că sunt trei lucruri cu care este bine să avem grijă în această zi.

În zilele de marți, este bine să te bucuri de energia transmisă de Marte. În același timp, nu este bine să te cerți cu nimeni marțea, după cum spune tradiția.

ADVERTISEMENT

Indiferent de situație, conflictele, discuțiile aprinse, reproșurile și critice trebuie evitate cu orice preț. Lui Marte îi plac confruntările, motiv pentru care certurile nu sunt bune mai ales în aceste zile.

Mai mult, certurile care pornesc marțea nu mai încetează în restul săptămânii. Astfel, dacă marțea suntem generoși și ne păstrăm calmul, ne vom bucura și de restul zilelor.

ADVERTISEMENT

O altă superstiție spune că cele trei ceasuri rele de marți vin seara, după ce apune soarele. Imediat după acest moment, nu mai trebuie să lucrăm, ci să lăsăm orice sarcină grea pentru a doua zi.

Nu trebuie să lucrezi cu ustensile ascuțite sau cu instrumente metalice, dar nici să mături, să coși sau să tai ceva. Dacă muncești în grădină, atunci trebuie să renunți să faci activități după apusul soarelui. Superstiția vizează orice muncă.

ADVERTISEMENT

În serile de marți trebuie evitate și activitățile grele, dar și cele care îți pot pune sănătatea în pericol, pentru că doar așa te poți feri de ghinion.

De ce nu e bine să te speli pe cap marțea

Mai există, de asemenea, o superstiție care spune să nu ne spălăm pe cap în zilele de marți. Este o recomandare venită de la străbuni, care spun că, dacă nu o respectăm, atunci părul va albi mai repede și va cădea mai mult.

Nu este cunoscută cauza exactă a acestei superstiții, însă apa poate reprezenta motivul. Mai exact, se spune că nu este bine să treci peste o apă curgătoare marțea, să îți torni apă în cap sau să arunci cu ea pe tine, notează libertateapentrufemei.ro.

În acest fel, atragi ghinionul și bolile. Din acest motiv, trebuie să eviți să te speli pe cap în această zi, pentru că se spune că îmbătrânești mai repede din cauza grijilor.

ADVERTISEMENT
Tags: