News

Ludovic Orban a anunțat când va avea loc Congresul PNL. „E un proces amplu, durează”

12.01.2021 | 13:57
Ludovic Orban a anuntat cand va avea loc Congresul PNL E un proces amplu dureaza
Ludovic Orban a anunțat când va avea loc Congresul PNL. Foto- Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a anunțat că un Congres al PNL poate avea loc doar după relaxarea restricțiilor anti-Covid.

Orban așteaptă ca situația epidemiologică să permită organizarea unui astfel de Congres, în condițiile în care România e momentan sub asediul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

La un calcul sumar, PNL ar avea nevoie de 4 luni de zile până a se organiza un Congres, din momentul în care situația o va permite.

Ludovic Orban vrea Congres PNL după pandemie

„E un proces amplu, cel mai probabil, în funcţie de cum evoluează pandemia şi campania de vaccinare, când se vor reduce restricţiile vom începe procedurile. Ele durează, pentru că, de exemplu, o să fie o perioadă de adunări generale în organizaţiile locale, care va fi cam de două luni, apoi alte două luni cât durează conferinţele judeţene şi apoi are loc congresul.

ADVERTISEMENT

Deşi eu am anunţat public lucrul ăsta şi am explicat, într-un site de ştiri a apărut că eu vreau congres mai repede şi Florin Cîţu vrea congres mai încolo, spunând de faptul că e o dispută, că ar vrea şi Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL”, a declarat Orban la B1 TV.

Eu am declarat că punctul meu de vedere este că congresul trebuie organizat atunci când situaţia epidemiologică va permite acest lucru. Este un proces democratic amplu, care începe de jos, de la firul ierbii, noi avem adunări generale în fiecare organizaţie locală, ăsta e primul pas.

ADVERTISEMENT

La aceste adunări generale din fiecare organizaţie locală se aleg conducerile locale şi se stabilesc delegaţii la conferinţele judeţene, unde se aleg conducerile judeţene şi unde se stabilesc delegaţii la congres”, a mai punctat Orban, conform Adevărul.

Ludovic Orban își vede postul de lider PNLîn pericol după ce mai mulți lideri important din partid, printre care Rareș Bogdan, Emil Boc sau Ilie Bolojan par deciși să pună capăt „domniei” lui Orban în politică.

ADVERTISEMENT

Momentan partidul este rupt în două, iar Ludovic Orban este acuzat că ține cu orice preț de scaun, cu toate că a pierdut alegerile parlamentare. Între timp, Emil Boc și ceilalți primari de top din România sunt tot mai vocali și crtici la adresa Guvernului Cîțu, semn că actualul Executiv stă pe un butoi de pulbere.

 

ADVERTISEMENT