News

Ludovic Orban a dat de pământ cu Florin Cîțu la Congresul PNL: ”Nu votați cu cel care de trei luni s-a dus în cap!”

În susținerea moțiunii sale, Ludovic Orban a lansat câteva atacuri foarte violente la adresa rivalului Florin Cîțu, cu care se bate pentru șefia PNL.
25.09.2021 | 14:28
Ludovic Orban a dat de pamant cu Florin Citu la Congresul PNL Nu votati cu cel care de trei luni sa dus in cap
Ludovic Orban și-a demolat adversarul politic în discursul susținut pe scena Congresului PNL. Sursa foto: Octav Ganea, Inquam Photos.
ADVERTISEMENT

Cu o sală încălzită deja de discursul lui Florin Cîțu, Ludovic Orban nu a stat mult pe gânduri și a trecut imediat la atac, având aerul omului care are foarte multe de spus, dar prea puțin timp la dispoziție.

”Premierul Cîțu a spus că toate deciziile le va lua împreună cu dvs, mă îndoiesc. Nu îmi amintesc ca el să se fi consultat ceva când a dat afară consilierii de stat ai PNL. Nu îmi amintesc ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva când l-a consultat pe ministrul Alexandru Nazare? Nu îmi amintesc să fi fost consultat un for al PNL înainte de deciziile care au dus la criza guvernamentală”, a declarat Orban.

ADVERTISEMENT

”Nu votați cu cel care a provocat criza!”

”Din punct de vedere moral, al opiniei publice, Ludovic Orban a câștigat această competiție. O știți toți. Gândiți-vă la binele PNL când luați decizia de vot. Azi avem de ales între o variantă relativ bună și una evident proastă. Vă îndemn să votați nu cu cel care a provocat criza, ci cu cel care are puterea să rezolve criza. Nu votați cu cel care de trei luni s-a dus în cap, cu cel care a făcut ca PNL să piardă 8 procente în intenția de vot!”, și-a continuat tirul Ludovic Orban.

”Le spun celor câțiva care au huiduit și fluierat că îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor. Noi am venit aici să ne susținem candidații. Românii vor un cadru în care să nu li se mai dea la gioale din partea statului, să nu li se mai dea în cap de instituțiile de stat!”, și-a cerut scuze liderul PNL pentru ieșirile susținătorilor săi.

ADVERTISEMENT

Orban a citat din Nelson Mandela

Ludovic Orban a dovedit apoi că a tras un pic cu ochiul și în cartea de istorie înainte de congres, de unde a furat câteva cuvinte mari, pe care le-a împărtășit delegaților prezenți la Romexpo.

”Visez frumos. Nelson Mandela a spus că ”Învingătorul e visătorul care nu s-a predat”. Visez la o Românie care să fie cea mai mare puternică economică din Europa Centrală și de Est. România să fie placa turnantă a relației Est-Vest și a relației nord-sud. Cu o condiție: PNL să îi aleagă pe acei oameni care au cu adevărat capacitatea de a pune piciorul pe accelerație!”, a punctat Orban.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: ”Nu avem un premier cu care ne putem mândri!”

”Nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri, niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă. Toți suportăm de la cetățeni reproșuri și cuvinte grele. Nu din cauza mea, nu din cauza competiției!”, l-a atacat din nou Orban pe rivalul său.

”Fraților, ce facem cu guvernarea? Realitatea e că suntem într-o situație aproape imposibilă. Cum vom îndeplini condiția partenerilor de coaliție, și dacă nu o vom îndeplini, cu cine facem majoritate parlamentară? Credeți că există vreun liberal care să fie de acord cu refacerea USL într-o combinație pe masă sau pe sub masă cu PSD? Eu cred că nu. Negocieri pe sub masă cu PSD s-au făcut!”, a încheiat Orban, în uralele tribunei sale.

ADVERTISEMENT