News

Ludovic Orban, anunț important cu privire la redeschiderea restaurantelor: ”Se va analiza posibilitatea reluării activității în spațiile închise”

24.08.2020 | 13:30
Ludovic Orban anunt important cu privire la redeschiderea restaurantelor Se va analiza posibilitatea reluarii activitatii in spatiile inchise
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban face un anunț important cu privire la redeschiderea restaurantelor, în contextul în care presiunea din direcția sectorului HoReCa este din ce în ce mai mare.

Într-o declarație oferită luni în fața jurnaliștilor, șeful Executivului a anunțat luni că a cerut deja Grupului Tehnico-Științific să analizeze posibilitate redeschiderii activităților din interiorul restaurantelor.

ADVERTISEMENT

Poziția premierului vine după ce reprezentanții din sectorul HoReCa au făcut presiuni pentru a-și putea reîncepe activitatea în spațiile închise, dat fiind faptul că terasele se vor închide după venirea sezonului rece.

Ludovic Orban, anunț important despre redeschiderea restaurantelor

Săptămâna începe cu vești bune pentru comercianții din domeniul restaurantelor și al turismului. Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că a solicitat Grupului Tehnico-Științific o analiza privind redeschiderea activității în spațiile închise, printre care și restaurantele.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în funcție de această analiză va fi luată o decizie, susține premierul, cel care dă de înțeles că cei din domeniul HoReCa vor beneficia de o decizie favorabilă, în contextul în care sezonul de toamnă și iarnă nu va mai permite activitatea la terase.

”Am solicitat grupului de suport tehnico stiințific să analizeze posibilitatea reluării activității în spații închise, în restaurante. Aștept evaluarea și în funcție de asta vom lua o decizie”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Orban, întâlnire cu cei din industria HoReCa

În cursul acestei săptămâni, Ludovic Orban va o nouă rundă de discuții cu reprezentanții din industria HoReCa, a anunțat acesta luni, după ședința conducerii PNL. Premierul a precizat că nu a fost stabilit încă un calendar, dar odată cu scăderea temperaturilor este nevoie de o decizie.

”Aștept un punct de vedere și în funcție de asta vom stabili un calendar. În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie.

ADVERTISEMENT

Se va termina sezonul estival și odată cu scădere temperaturii va trebui luate măsurile pentru a permite ușor, ușor în condiții de siguranță să fie luate aceste decizii”, a mai spus premierul.

Activitățile în interiorul restaurantelor au fost interzise în luna martie, atunci când a intrat în vigoare starea de urgență instituită din cauza epidemiei COVID-19.

În ultimele săătămâni, patronatele și angajații din HoReCa au cerut insistent Guvernului să permită redeschiderea activităților restaurantelor și în interior pentru ca afacerile să poată supraviețui.

Orban: ”Nu se pot lua măști pentru toți copiii”

Tot luni, Ludovic Orban a mai declarat că Guvernul nu va putea lua măști “chiar pentru toți copiii”. În schimb se vor achiziționa măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile.

”În ceea ce privește măștile pentru toată lumea, cred că prioritar este să asiguram măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile, asa cum a fost și alocarea din fondul de rezervă pentru achiziționarea de măști destinate persoanelor vulnerabile.

Evident ca trebuie sa existe niște măști suplimentare dacă un copil vine fără masca, dar nu se pot lua măști chiar pentru toți copiii”, a mai declarat Orban.

ADVERTISEMENT