News

Ludovic Orban demisionează din Partidul Național Liberal: ”PNL a murit pentru mine”. 17 parlamentari liberali şi-au anunţat demisia Update

Ludovic Orban a anunțat că demisionează din PNL. Fostul premier a luat această decizie după ce liberalii s-au aliat cu PSD pentru o coaliție de guvernare.
22.11.2021 | 20:27
Ludovic Orban demisioneaza din Partidul National Liberal PNL a murit pentru mine 17 parlamentari liberali siau anuntat demisia Update
ADVERTISEMENT
22-11-2021
18:29

Demisie în bloc din PNL, din cauza alianţei cu PSD

Demisia lui Ludovic Orban din PNL nu este singura. Deputatul Alexandru Kocsis-Cristea a anunţat, luni seara, că toţi cei 17 parlamentari liberali care au părăsit grupul parlamentar al PNL şi-au anunţat demisia din partid, în semn de protest faţă de alianţa de la guvernare cu PSD.

„Să ştiţi că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toţi cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas şi vor spune NU acestei cârdăşii cu PSD.

La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunţarea la orice discuţie cu PSD şi refacerea de urgenţă a coaliţiei de dreapta.

După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe şi ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susţinea că soluţia este opoziţia din interiorul PNL”, a scris Alexandru Kocsis-Cristea, pe Facebook.

Fostul președinte al PNL din ultimii ani, Ludovic Orban, și-a anunțat în mod oficial plecarea din partidul în care s-a aflat în ultimele decenii.

Orban spune că a luat această decizie după ce liberalii au decis să se alieze cu PSD pentru a forma o nouă coaliție de guvernare.

ADVERTISEMENT

În continuare, fostul premier spune că nu va renunța la politică și promite un ”proiect de dezvoltare a României, bazat pe valori democrate, liberale, conservatoare și creștine”.

Ludovic Orban își dă demisia din PNL: ”Începând de azi, partidul a murit pentru mine”

După ce și-a anunțat plecarea din partid, fostul lider al PNL a lansat un mesaj dur împotriva actualei conduceri a partidului.

ADVERTISEMENT

”Azi, PNL și-a negat întreaga istorie. Astăzi, o grupare a dus partidul într-o fundătură, fără ieșire. A trădat definitiv toate speranțele puse în el”, a spus Orban.

În opinia lui Ludovic Orban, PNL-ul se va prăbuși în sondaje în urma deciziei de a guverna alături de PSD.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, PSD a revenit la putere şi PSD practic va face legea de acum înainte foarte mult timp. Sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra în opoziție cu toate forţele.

Îmi voi da demisia din PNL şi voi continua să fac ceea ce am făcut 30 de ani, să îi reprezint onest, cinstit, cu devotament şi respect pe toţi acei români care cred cu adevărat într-un proiect de dezvoltare bazat pe principii liberale, care să reușească saltul în dezvoltarea României pe care îl merită această ţară”, a mai declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT
  • 1992 este anul în care Ludovic Orban a intrat în PNL – aripa tânără

Ce planuri are Ludovic Orban după plecarea din PNL

În ceea ce privește planurile politice ale lui Orban după plecarea din PNL, fostul președinte al formațiunii aflate la guvernare spune că urmează să se consulte cu colegii care s-au distanțat de actuala conducere liberală.

”Mă voi consulta cu toţi colegii care m-au susţinut în această perioadă, care au susţinut refacerea coaliţiei de centru dreapta şi vom vedea care sunt paşii următori. Dar azi, pentru mine, PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD. Cine îşi imaginează că va putea să se reabiliteze vreodată…

Această decizie va duce la prăbuşirea în continuare a partidului în sondaje”, a mai spus Ludovic Orban, întrebat când îşi va depune demisia.

ADVERTISEMENT