News

Ludovic Orban, după desemnarea lui Dacian Cioloș de către Klaus Iohannis: ”O cacealma pentru a fi nominalizat Florin Cîțu”

Ludovic Orban este de părere că desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier nu reprezintă decât o cacealma prin care Klaus Iohannis încearcă să ajungă din nou la varianta ”Florin Cîțu premier”.
12.10.2021 | 12:10
Ludovic Orban dupa desemnarea lui Dacian Ciolos de catre Klaus Iohannis O cacealma pentru a fi nominalizat Florin Citu
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, critică dur nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru alcătuirea unui viitor Guvern.

În opinia acestuia, anunțul lui Klaus Iohannis de luni nu reprezintă decât ”o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei ci are ca efect adâncirea crizei politice și guvernamentale”.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, despre decizia lui Klaus Iohannis de desemnare a lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier: ”O cacealma”

În timp ce Dacian Cioloș și-a exprimat public optimismul că va reuși să refacă o coaliție PNL – USR – UDMR care să-i asigure mandatul de premier, Ludovic Orban vine cu o veste nu foarte bună pentru liderul USR.

Fostul premier PNL spune că anunțul lui Klaus Iohannis de luni, acela de a-l desemna pe Cioloș pentru a alcătui un viitor Executiv, nu reprezintă decât o cacealma și un plan prin care se dorește readucerea lui Florin Cîțu la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Orban e convins că Cioloș, în ciuda intențiilor sale bune, nu are nici o șansă de a forma o majoritate și că intenția președintelui Iohannis este de fapt de a consuma prima desemnare pentru funcția de premier și că a doua desemnare va fi Florin Cîțu.

”Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că România și românii trebuie să beneficieze de un guvern stabil.

ADVERTISEMENT

Din păcate, decizia de ieri a președintelui, este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei, ci prelungirea ei și prelungirea crizei guvernamentale.

Este evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România, că în ciuda bunelor intenții ale USR PLUS și Dacian Cioloș, desemnarea ca prim ministru a lui Dacian Cioloș nu ține cont de principiul loialității constituționale și desemnarea se face în persoana unui premier care are cu adevărat șansa formării unei majorități.

ADVERTISEMENT

Nici actuala conducere PNL nici alte formațiuni nu vor susține investirea unui Guvern Cioloș. Nu pot să cred că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nici o șansă. Această desemnare s-a produs din cauză că nici PNL, nici PSD nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de prim-ministru”, a spus Orban, într-o conferință de presă.

Orban acuză un plan pus la cale de Cîțu și Iohannis

În declarația sa de marți, Orban reamintește de mișcarea PNL de săptămâna trecută. Acesta spune că retragerea lui Florin Cîțu din poziția de propunere de premier nu a fost decât o premeditare.

”Conducerea PNL, după ce joi a decis, la ora 22, să se prezinte cu propunerea Florin Cîțu, a schimbat mandatul. Asta îmi arată premeditare și îmi arată clar că PNL a abandonat șansa de a pune capăt crizei, de a da României un guvern stabil.

Sunt convins că această propunere nu a fost făcută pentru că intenția lui Cîțu și Iohannis e de a consuma prima propunere cu o persoană din PNL, pentru că nu au încredere în colegii lor.

Cei care au luat decizia de a nu desemna premier sunt cei din gașca demolatoare. Ei nu înțeleg că Florin Cîțu nu are nicio șansă.

Decizia de desemnare a lui Dacian Cioloș va adânci ruptura dintre USR și PNL. Vă spun cu certitudine că PNL nu-l va vota.

Sunt convins că în spatele acestei decizii cinice, acestei cacialmale, se ascunde dorința ca la a doua desemnare să fie desemnat Florin Cîțu”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT