News

Ludovic Orban și Forța Dreptei, emoții în debut de 2022. Tribunalul București oferă un verdict privind înregistrarea formațiunii 

Anul 2022 debutează cu emoții pentru Ludovic Orban și noua sa formațiune, Forța Dreptei. Magistrații de la Tribunalul București vin cu un verdict în privința înregistrării acestui partid.
27.12.2021 | 08:41
Ludovic Orban si Forta Dreptei emotii in debut de 2022 Tribunalul Bucuresti ofera un verdict privind inregistrarea formatiunii
Înregistrarea partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, decisă în ianuarie de Tribunalul București. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, pe 20 decembrie, fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, alături de parlamentarii dezafiliaţi de la grupurile liberalilor, au depus, la Tribunalul Bucureşti, solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei.

Următoarea etapă este una extrem de importantă pentru nou-născută formațiune politică. Tribunalul București a stabilit pentru 27 ianuarie 2022 data la care va fi judecat acest dosar.

ADVERTISEMENT

Înregistrarea partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, decisă în ianuarie de Tribunalul București

Pe 14 decembrie, Ludovic Orban anunța înființarea unui nou partid de centru-dreapta, denumit Forța Dreptei. Noua formațiune politică, spune fostul premier, va fi bazată pe ideologia liberală și valorile creștine.

O săptămână mai târziu, la Tribunalul București era înregistrată și cererea privind acordarea personalității juridice pentru un partid politic. Conform fișei dosarului, cauza va fi judecată la termenul din data de 27 ianuarie 2022, începând cu ora 11.00, anunță Jurnalul.

ADVERTISEMENT

Conform sursei  citate, Orban cere instanței acordarea personalității juridice a unei noi formațiuni politice, împreună cu alți doi deputați. Este vorba despre Victoria-Violeta Alexandru și despre George Ionescu, ambii dezafiliați, ca și Orban, din grupul Partidului Național Liberal, în cursul lunii noiembrie a anului curent.

Orban, încrezător în noul proiect: ”Începem o construcţie pe termen lung în care ne propunem să devenim o forţă politică redutabilă”

În ziua în care a depus cererea de înregistrare pentru Forța Dreptei, Ludovic Orban a explicat motivele pentru care se naște această nouă formațiune politică.

ADVERTISEMENT

”Am luat decizia de a depune actele pentru construcţia forţei politice de dreapta de care are nevoie România. Odată cu trădarea gravă a alegătorilor de dreapta realizată de Iohannis şi de conducerea ineptă impusă cu forţa în fruntea PNL, oamenii de dreapta din România au rămas fără reprezentare politică.

Ne propunem prin demersul pe care îl începem astăzi să coagulăm toate forţele din societatea românească ce îşi doresc o guvernare de dreapta, valori, principii, soluţii care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta validate de democraţiile europene: liberalism, conservatorism, creştin-democraţie”, spune fostul lider PNL.

ADVERTISEMENT

Orban este optimist că Forţa Dreptei va deveni o ”forţă politică redutabilă”: ”Începem o construcţie pe termen lung în care ne propunem să devenim o forţă politică redutabilă, o forţă care să aibă capacitatea să se lupte de pe picior de egalitate cu forţele stângii, principalele responsabile pentru stagnarea României. Ne dorim o Românie euro-atlantică, dar ne dorim o Românie care să fie tratată ca partener egal”.

Politicianul a mai spus, pe 20 decembrie, că noul proiect politic vizează recâştigarea încrederii cetăţenilor în oamenii care îi reprezintă.

Orban a dezvăluit că sunt foarte mulți foști colegi liberali care ar dori să se alăture noului partid, însă a subliniat că va fi foarte selectiv în primirea acestora.

ADVERTISEMENT