News

Ludovic Orban, prima reacție despre măștile oferite elevilor! ”Vom da măşti copiilor din familii sărace!’

24.08.2020 | 21:14
Ludovic Orban, prima reacție despre măștile oferite elevilor! ''Vom da măşti copiilor din familii sărace!'
Premierul Ludovic Orban a ărecizat că nu toți elevoo o să primească măști. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Șeful Executivului, Ludovic Orban a oferit o primă reacție despre măștile pe care Guvernul le dă elevilor pentru noul an școlar!

Dacă furnizorul nu va respecta termenul de livrare pentru măştile destinate familiilor vulnerabile, Guvernul va rezilia contractul.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost declaraţia premierului, care a ținut să specifice că, în acest context, prioritatea Executivului este să asigure măşti pentru elevii din famile vulnerabile şi că nu vor fi distribuite măşti pentru toţi copiii.

Ce spune Ludovic Orban despre măștile oferite elevilor!

”Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am alocat 175 de milioane de euro care sunt destinaţi decontărilor, cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru: achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de dezinfectanţi, substanţe de dezinfecţie.

ADVERTISEMENT

În pregătirea şcolilor este un paterneriat în care este implicat şi Guvernul, sunt implicare şi autoriăţile locale şi toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii.

În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asiugăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că nu sunt o prioritate pentru Guvern copiii, având în vedere că „premierul care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii”, însă găseşte bani ca să racoleze parlamentari la moţiunea de cenzură. El a adăugat că Executivul PNL nu va reuşi să rămână la guvernare.

„Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii, găseşte în schimb bani atunci când vine vorba de racolat parlamentari pentru moţiunea de cenzură!
 
Pentru Guvernul PNL începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă. De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituţiile de învăţământ. Semafoare, declaraţii greşite pentru părinţi, ”PEPSIglas”… De aceea, doar fondul de rezervă al Guvernului a fost realimentat la rectificare şi nu bugetul autorităţilor locale, în responsabilitatea cărora au pasat deschiderea şcolilor!
 
Pentru Guvernul PNL doar negocierile pe sub masă, pentru a rămâne pe funcţii, sunt importante! Fără scrupule, banii românilor sunt aruncaţi în stânga şi-n dreapta, doar doar PNL rămâne la guvernare! Le dau o veste proastă! Nu vor reuşi! Vor pleca acasă! De îndată!”, a scris Marcel Ciolacu, pe o rețea de socializare.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri