Fotbal intern

Lui Ionuț Vână i s-a făcut rău de nervi după CFR – FCSB 1-0. „Era alb la față!” Exclusiv

15.06.2020 | 16:44
Lui Ionut Vana i sa facut rau de nervi dupa CFR  FCSB 10 Era alb la fata Exclusiv
Lui Ionuț Vână i s-a făcut rău de nervi după CFR - FCSB 1-0. Exclusiv. FOTO: Paul Ursachi / SportPictures
ADVERTISEMENT

Ionuț Vână, 25 de ani, a avut un meci de coșmar la Cluj, în derby-ul CFR – FCSB 1-0. Introdus pe parcursul primei reprize, după accidentarea lui Lucian Filip, Vână a fost înlocuit în partea secundă.

Schimbarea l-a scos din sărite pe mijlocașul venit de la Viitorul, lucru care s-a văzut în momentul în care a venit la margine pentru a-i face loc lui Moruțan.

ADVERTISEMENT

Mai mult, FANATIK a aflat că Vână a fost foarte afectat de tot ce i s-a întâmplat în acest meci. În vestiar, la final, era cu moralul la pământ, surprinzându-și colegii care încercau să-l încurajeze.

Ionuț Vână a fost extrem de afectat după CFR – FCSB 1-0. „Era alb la față!”

Ionuț Vână a intrat în minutul 33 al derby-ului de la Cluj în locul lui Lucian Filip. Acesta ieșise pentru îngrijiri medicale și nu a mai putut relua partida. Din informațiile FANATIK, situația lui Filip este gravă.

ADVERTISEMENT

Ionuț Vână a dat impresia că e neîncălzit de la primele mingi jucate. Mai era puțin din prima repriză. Lucrurile nu s-au schimbat pentru el nici în partea a doua. A continuat să greșească, iar pasa din minutul 55, care a generat ocazia mare a lui Omrani, i-a pus capac.

A fost chemat la margine pentru înlocuirea cu Olimpiu Moruțan. Nu prinsese nici jumătate de oră de joc. Era foarte nervos. A gesticulat în direcția băncii tehnice, frustrarea fiind evidentă.

ADVERTISEMENT

După partidă, în vestiar, Vână era un jucător căzut din punct de vedere pishic. „Era alb la față. I se făcuse rău de supărare… L-a afectat foarte mult tot ce s-a întâmplat. Plus ce a mai spus și Becali după meci… Îi va fi greu să se ridice după faza asta… Tocmai prinsese și el puțin curaj și optimism, și i s-a dat în cap”, au dezvăluit colegii săi pentru FANATIK.

Gigi Becali l-a pus la zid pe mijlocaș imediat după derby: „Am luat o țeapă de 500.000 de euro”

Schimbarea lui Vână cu Moruțan din minutul 62 a fost comandată de patronul Gigi Becali. A recunoscut-o chiar el după partidă, într-o intervenție la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

M-a enervat tare Ionuț Vînă. El a dat toate pasele în spate. Are talent așa, dar la Hagi juca de frică, aici joacă foarte relaxat. Nu cred că el știe că e pe terenul de fotbal. Ce dacă a fost nemulțumit la schimbare? Eu sunt mulțumit când îi dau banii? Am luat o țeapă de 500.000 de euro. Asta este, îl plătesc, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl țin pe teren și să jucăm țurca, a răbufnit Gigi duminică seara.

Luni, după întâlnire, Becali și-a „coafat” puțin discursul vizavi de mijlocașul său. „Vînă mai și inventa înainte. După primele două etape am crezut că l-am luat pe Maradona. Acum nu doar că nu mai inventează, dar îi e și frică. Voi încerca să-l revitalizez. Când a venit, avea emoții, juca de teamă. Acum s-a relaxat. Aseară parcă era pe altă planetă”, a spus patronul FCSBla ProX.

Și Mihai Bălașa, la FCSB – Botoșani 0-2, a trecut prin ce a trecut Vână la CFR – FCSB 1-0 și la FCSB – Craiova 4-1

Ceea ce i s-a întâmplat lui Ionuț Vână nu este ceva ieșit din comun pentru practicile lui Gigi Becali. Dacă patronului nu-i place o fază sau o execuție, „vinovatul” își caută loc la duș imediat.

I s-a mai întâmplat și lui Vână, dar un alt caz care a generat ulterior o ruptură de FCSB a fost cel al lui Mihai Bălașa. Fundașul a fost „jucat pe degete” de patron la FCSB – Botoșani 0-2, din 29 iulie 2019. Roș-albaștrii au început meciul cu găselnița Salomao fundaș stânga. S-a accidentat Man și a intrat Bălașa în minutul 16 fundaș stânga, Salomao devenind inter dreapta.

La pauză a ieșit Salomao, a intrat Belu, Bălașa și-a schimbat iar poziția, a greșit, iar în minutul 61 Bogdan Andone, la ordinul patronului, l-a scos pe Bălașa de pe teren. Meciul următor, 1-2 la Astra, afectat de tot ce i s-a întâmplat, Bălașa a greșit din nou, iar Becali s-a decis să-l trimită la Craiova.

  • 8 martie 2020 este data ultimului joc oficial al celor de la FCSB, înainte de meciul de la Cluj, și în care Vână a trecut prin același „scenariu”: a fost introdus în minutul 11 în locul accidentatului Olaru și a fost înlocuit în minutul 70 de Filip
  • 17 meciuri a jucat Vână pentru FCSB în actuala ediție de Casa Pariurilor, în doar 8 fiind titular, dintre care 4 în primele 4 meciuri

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan: 1,57 este cota pentru „FCSB deschide scorul”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT