Sport

Luis Enrique, declarație controversată înainte de PSG – Barcelona! Ce a putut să spună despre Xavi: „Uitați-vă la statistici și titluri”

Luis Enrique l-a „înțepat” pe Xavi înainte de PSG - Barcelona, prima manșă din sferturile UEFA Champions League. Antrenorul parizienilor a surprins pe toată lumea la conferință.
09.04.2024 | 17:23
Luis Enrique declaratie controversata inainte de PSG  Barcelona Ce a putut sa spuna despre Xavi Uitativa la statistici si titluri
Luis Enrique a avut un discurs surprinzător la adresa lui Xavi înainte de PSG - Barcelona. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Luis Enrique a aprins spiritele înainte de PSG – Barcelona, miercuri, 10 aprilie, ora 22:00, în prima manșă din sferturile UEFA Champions League. Fost antrenor pe Camp Nou, Luis Enrique l-a taxat pe Xavi cu o declarație controversată la conferința de presă premergătoare meciului.

Luis Enrique, declarație controversată înainte de PSG – Barcelona! Ce a putut să spună despre Xavi: „Uitați-vă la statistici și titluri”

Luis Enrique nu este străin de Barcelona pe care o va înfrunta pentru a accede în careul de ași al UEFA Champions League alături de PSG. Antrenorul spaniol în vârstă de 53 de ani a fost pe banca tehnică a clubului blaugrana în perioada iulie 2014 – iunie 2017.

ADVERTISEMENT

Pe banca Barcelonei, Luis Enrique a cucerit, printre altele, UEFA Champions League, două titluri în Spania și 3 Cupe ale Spaniei. Actualmente la PSG, Luis Enrique l-a taxat pe Xavi în momentul în care a fost întrebat cine reprezintă mai bine valorile clubului catalan.

“Fără îndoială, eu. Uitați-vă la statistici și la titluri. Apoi la posesie, la presiunea echipei. Fără îndoială, eu, deși vor fi oameni care vor crede altceva. Nu e vorba de opinii, ci de date!”, a spus Luis Enrique, citat de Marca.

ADVERTISEMENT

Luis Enrique, declarații acide înainte de PSG – Barcelona: „Nu-l cunosc pe antrenorul Xavi”

Tot pe banca Barcelonei, Luis Enrique și-a trecut în cont un Campionat Mondial al Cluburilor, o Supercupă a Europei, dar și o Supercupă a Spaniei. În momentul în care Luis Enrique a câștigat Champions League cu Barcelona, Xavi era legitimat pe Camp Nou ca jucător.

„Nu-l cunosc pe antrenorul Xavi, ci doar pe jucător. Îl cunosc la fel cum îl cunoaște un fan. Cunosc foarte bine clubul, dar nu știu dacă este un avantaj sau un dezavantaj. Este un meci special pentru mine”, au fost cuvintele lui Luis Enrique.

ADVERTISEMENT

Xavi a anunțat deja că va pleca de la Barcelona la finalul sezonului. Rafa Marque, Hansi Flick și chiar Luis Enrique sunt pe lista catalanilor pentru postul de antrenor principal. Luis Enrique mai are contract cu PSG până în iunie 2025.

Joao Felix, pregătit să fie titular cu PSG: „Îmi plac jocurile mari”

Joao Felix așteaptă cu nerăbdare duelul de foc dintre PSG și Barcelona. Atacantul portughez speră ca Xavi să-l trimită titular miercuri seară pe Parc des Princes. Fotbalistul împrumutat pe Camp Nou de la Atletico Madrid recunoaște că are parte de o competiție acerbă la Barcelona.

ADVERTISEMENT

”Îmi plac jocurile mari. Vreau să fiu în el (n.r. PSG – Barcelona) și să ajut cât de mult pot. Sunt jocurile în care sunt cel mai motivat, care îmi ies cel mai bine. Sper să fiu pe teren cât de mult pot.

Competitivitatea aici la club este foarte mare. La un moment dat, unii sunt într-un moment mai bun decât alții, dar mereu mi-am făcut treaba și nu m-am lăsat niciodată. Nu m-am oprit niciodată să lupt pentru postul de titular.

(n.r. Crezi că Xavi te va titulariza cu PSG?) Cred că această întrebare este mai mult pentru Xavi, nu pentru mine. Antrenorul e un tip fantastic. Îi înțelege foarte bine pe jucători pentru că și el a fost jucător.

Înțelege bine ce înseamnă să reprezinte Barcelona. Ne ajută și ne plac ideile sale. Suntem cu el până la capăt”, a spus Joao Felix, înainte de PSG – Barcelona.

ADVERTISEMENT
Tags: