Fotbal international

Luis Suarez a plecat de la Barcelona! Atacantul uruguayan a semnat cu o altă putere din La Liga

24.09.2020 | 11:28
Luis Suarez a plecat de la Barcelona Atacantul uruguayan a semnat cu o alta putere din La Liga
ADVERTISEMENT

S-a încheiat telenovela Luis Suarez. Se ştia încă de la venirea pe bancă la Barcelona a batavului Ronald Koeman că atacantul uruguayan nu are nicio şansă de a continua pe Nou Camp şi de altfel era şi în intenţia jucătorului ideea de a încerca o nouă experienţă.

Luis Suarez a lăsat amprente serioase în istoria fotbalului catalan. Nici nu ar avea cum altfel, devreme ce este al treilea marcator all time la Barcelona, cu 198 de goluri înscrise în şase sezoane.

ADVERTISEMENT

Suarez a ajuns în tricoul blaugrana în vara lui 2014 de la Liverpool, catalanii plătind atunci suma de 82 de milioane euro. S-a integrat foarte repede în sistemul de joc al Barcelonei, devenind în scurt timp şi unul dintre cei mai apropiaţi jucători de starul echipei, Lionel Messi.

Luis Suarez a vrut la Juventus, dar în final a ajuns la Atletico Madrid

Acum, însă, a venit momentul despărţirii şi s-a speculat foarte mult pe tema plecării lui Luis Suarez la Juventus, unde ar fi urmat să devină coleg cu Cristiano Ronaldo, cu care avusese numeroase clinciuri şi schimburi de replici tăioase pe vremea când lusitanul era vedeta lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Însă nu va fi Juventus noua echipă a uruguayanului ajuns acum la borna 33 a vieţii sale. Suarez va continua să joace în La Liga, de această dată ca adversar al Barcei, pentru că va fi noul vârf de lance al lui Diego Simeone la Atletico Madrid.

Barca şi Atletico au dat comunicatul oficial

Barcelona şi Atletico Madrid au dat un comunicat prin care au anunţat transferul jucătorului, clubul din capitala Spaniei urmând a achita în viitor anumite bonusuri în funcţie de performanţele lui Suarez.

ADVERTISEMENT
Luis Suarez a plecat de la Barcelona! Atacantul uruguayan a semnat cu o altă putere din La Liga. Foto: Diario As.com

Suarez şi-a dorit să meargă la Juventus, atras de perspectiva de a lucra cu un magician al balonului ca antrenor, aşa cum este Andrea Pirlo, însă trecerea sa la campioana ultimilor nouă ani în Serie A a fost stopată de statutul de extra-comunitar.

Scandal cu examenul de limbă italiană

S-a încercat chiar şi o ilegalitate, jucătorul prezentându-se la un examen de limbă italiană la Universitatea din Perugia, pe care l-a absolvit, dar s-a aflat repede că de fapt Suarez nu putea primi notă de trecere la cunoştinţele sale de limbă italiană, însă i-a fost acordat examenul pentru că e un jucător de 10 milioane euro salariu pe sezon şi nu putea fi lăsat pe dinafară.

ADVERTISEMENT

În final faptul că obţinuse documentul care îi permitea să joace în Italia nu a mai contat, mai ales după ce s-a aflat şi ce s-a petrecut de fapt în sală de examinare, pentru că Juventus deja se orientase spre atacantul lui Atletico, Alvaro Morata, pe care îl cunoştea bine, deoarece spaniolul a mai jucat la Torino cu câteva sezoane în urmă.

ADVERTISEMENT