Fotbal international

Luis Suarez, la Atletico Madrid! Juventus îl aduce împrumut pe Morata. Sumele amețitoare ale mutării

21.09.2020 | 20:50
Luis Suarez la Atletico Madrid Juventus il aduce imprumut pe Morata Sumele ametitoare ale mutarii
ADVERTISEMENT

Luis Suarez, la Atletico Madrid! După ce s-a discutat foarte mult despre plecarea uruguayanului în Italia, atacantul Barcelonei a decis să rămână în La Liga și va fi noul jucător al lui Diego Simeone.

Suarez a fost dorit și de Juventus, care voia să îl aducă lângă Cristiano Ronaldo după ce Gonzalo Higuain a plecat de la club și a semnat cu Inter Miami, formația lui David Beckham.

ADVERTISEMENT

Uruguayanul va pleca liber de contract de la Barcelona și va continua să joace în campionatul pe care l-a câștigat de patru ori alături de formația blaugrana.


UPDATE, 21 septembrie, ora 20:48 / Presa internațională a aflat detaliile transferului atacantului Alvaro Morata de la Atletico Madrid la Juventus Torino.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul spaniol va fi împrumutat pentru un sezon în schimbul a 9 milioane de euro, iar Juventus va avea opțiune de cumpărare în vara viitoare pentru 45 de milioane de euro.

Torinezii au și opțiunea ca până la finalul sezonului să activeze o clauză de prelungire a împrumutului până în 2022. Morata va ajunge marți în Italia, zi în care Atletico va anunța transferul lui Luis Suarez de la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Luis Suarez, la Atletico Madrid! Pleacă gratis de pe Camp Nou

Deși telenovela Suarez părea a se îndrepta către același deznodământ pe care l-a avut și cazul Lionel Messi, uruguayanul nu va rămâne la Barcelona. Ronaldo Koeman l-a informat că își poate căuta echipă, atunci când olandezul a ajuns pe Camp Nou, însă după ce negocierile cu Juventus au stagnat, antrenorul i-a transmis vârfului că îl va folosi, dacă nu reușește să plece.

Juventus l-a vrut pe Suarez, iar atacantul a forțat și el plecarea de pe Camp Nou, însă în calea transferului au stat dificultăți de ordin administrativ. Italienii nu voiau să umple un loc de extracomunitar cu Suarez, iar pentru asta era necesar ca uruguayanul să obțină cetățenia italiană până pe 6 octombrie, lucru pe care nu l-ar fi putut reuși.

ADVERTISEMENT

Formația lui Cristiano Ronaldo trebuia să transmită până pe 6 octombrie lista finală de jucători pe care se va baza în grupele UEFA Champions League, iar Suarez nu ar fi primit un loc fără să aibă cetățenia italiană. Astfel, italienii au decis să renunțe la transferul său.

Pe fir a intrat Atletico Madrid, care mizează pe experiența jucătorului la cel mai înalt nivel. Simeone crede că Suarez poate să îl ajute să revină în lupta pentru titlul din La Liga și să aibă un parcurs bun în Champions League. Uruguayanul s-a înțeles de acum câteva zile cu echipa de pe Wanda Metropolitano, conform jurnalistului Fabrizio Romano.

În prezent, Suarez încearcă să își rezolve situația de la Barcelona și speră să poată pleca liber de contract la Atletico. Totul depinde de modul în care Suarez și Barcelona se înțeleg cu privire la salariul jucătorului. Clubul ar vrea să se despartă de fotbalist fără alte compensații, în timp ce Suarez încearcă să se asigure că nu va avea de pierdut în privința remunerației sale din viitor.

În acest sens, uruguayanul a renunța la o parte din compensațiile pe care le-ar putea încasa, iar Barca îl va lăsa să plece liber de contract. El va semna pe doi ani cu Atletico. Madrilenii ar putea să îl vândă și pe Diego Costa.

Cum profită Juventus de transfer

Chiar dacă nu a reușit să îl aducă pe Suarez, Juventus poate profita de pe urma atacantului în această fereastră de transferuri. Alb-negrii sunt în căutarea unui atacant nou, după plecarea lui Higuain, și vor să îl readucă pe Alvaro Morata.

Fostul atacant de la Real Madrid a mai jucat pentru Juventus între 2014 și 2016 și vrea și el să se întoarcă în Italia. Atletico va primi 10 milioane de euro în schimbul împrumutului pe un sezon al atacantului, iar Juve îl va putea cumpăra definitiv pentru alte 45 de milioane.

În căutarea unui atacant, Juventus s-a orientat către Luis Suarez, iar mai apoi a tatonat și pistele Edin Dzeko și Olivier Giroud. Bosniacul de la Roma încă are șanse să meargă la Torino, dar totul depinde de măsura în care romanii reușesc să îl aducă pe polonezul Arkadiusz Milik, de la Napoli.

ADVERTISEMENT