Fotbal international

Lumea, cutremurată după moartea lui Cruyff! Cluburile şi jucătorii i-au adus un ultim omagiu: “Te vom iubi mereu!”

Johan Cruyff a murit la 68 de ani. Legenda olandezilor a suferit de cancer pulmonar, pe care îl descoperise la un control de rutină. Lumea fotbalului a fost cutremurată de dispariţia unuia dintre...
24.03.2016 | 17:28
Lumea cutremurata dupa moartea lui Cruyff Cluburile si jucatorii iau adus un ultim omagiu Te vom iubi mereu
ADVERTISEMENT

Johan Cruyff a murit la 68 de ani. Legenda olandezilor a suferit de cancer pulmonar, pe care îl descoperise la un control de rutină. Lumea fotbalului a fost cutremurată de dispariţia unuia dintre cei mai buni din toate timpurile.

Cluburile şi jucătorii de legendă i-au adus un ultim omagiu fostului internaţional batav:

Gary Lineker a afirmat: “Trist să aud ca Johan Cruyff a murit. Fotbalul a pierdut un om care a contribuit mai mult ca oricine la frumuseţea jocului”

ADVERTISEMENT

Lothar Matthaeus, fost campion mondial cu nationala Germaniei: “O veste atît de tristă despre Johan Cruyff. Un om mare, care a transformat fotbalul. Condoleanţe familiei şi prietenilor”

Osvaldo Ardiles: “Johan Cruyff: Un jucător revoluţionar. Cel mai bun jucător olandez din toate timpurile. Talismanul uneia dintre cele mai bune echipe din istorie: Olanda 74. Fotbal total”

ADVERTISEMENT

Barcelona e clubul pe care Johan Cruyff l-a revoluţionat: “Te vom iubi mereu, Johan. Odihneşte-te în pace”, au scris catalanii.

Rivalii de la Real Madrid: ”O legendă a fotbalului, un mit al sportului. Vreau să exprimăm cele mai profunde regrete pentru moartea lui Johan Cruyff, în numele meu, al lui Real Madrid şi a tot ceea ce înseamnă Real Madrid. Transmitem condoleanţele noastre şi dragostea noastră pentru FC Barcelona şi, mai ales, pentru soţia şi copii săi. A fost un jucător extraordainar, care a marcat o eră, aşa că ziua de astăzi este foarte tristă pentru lumea fotbalului”.

ADVERTISEMENT

Benfica: “Sportivii mari şi oamenii mari sînt nemuritori. Odihneşte-te în pace, Johan Cruyff”.

Juventus Torino, a scris: “Un campion uriaş, un mare adversar în acea finală a Cupei Campionilor din 1973. La revedere, Johan, nu te vom uita niciodată”

ADVERTISEMENT

AC Milan, a reacţionat: “Un mare rival pentru AC Milan, un idol şi mentor pentru Marco van Basten: la revedere, Johan Cruyff, ne vei lipsi!”

 

ADVERTISEMENT