News
notix pixel id

Când se aprind luminiţele de Crăciun în Bucureşti anul acesta. Anunţul Primăriei Capitalei

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a făcut un anunț important legat de aprinderea luminițelor instalate pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
25.11.2021 | 20:39
Când se aprind luminiţele de Crăciun în Bucureşti anul acesta. Anunţul Primăriei Capitalei
Primăria Capitalei, anunț despre aprinderea luminilor de Crăciun. Când are loc evenimentul. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Primăria Municipiului București a transmis când se vor aprinde luminițele de Crăciun de anul acesta, care au fost montate pe marile străzi și în zone importante.

Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat vineri, 26 noiembrie 2021. Cei prezenți la aprinderea decorațiunilor specifice acestui sezon vor asista la eveniment începând cu ora 18:00.

Luminile se vor aprinde, ca în fiecare an, în Piața Universității, la Târgul de Crăciun București. Ulterior, instalațiile vor lumina și pe bulevardele din centrul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei, anunț despre aprinderea luminilor de Crăciun. Când are loc evenimentul

Multe dintre elementele decorative sunt aflate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piața Universității, Piața Romană, rond Piața Presei și rond Beijing.

De asemenea, Nicușor Dan anunță și alte surprize pentru sărbătorile de iarnă. Primăria Capitalei va organiza prin Creart, Arcub și Proedus trei evenimente dedicate Crăciunului.

ADVERTISEMENT

Acestea urmează să se desfășoare în Piața Universității, Centrul Vechi și bulevardul Decebal. Concret, în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității, Creart deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market.

Spiritul sărbătorilor de iarnă se va simți chiar în inima orașului, însă bucureștenii trebuie să știe că anul acesta vor fi nevoiți să achite și o taxă. Biletele de intrare costă 5 lei dacă sunt cumpărate online și 7 lei de la casă.

ADVERTISEMENT

Bucharest Christmas Market, ediția a XIV-a, la Piața Universității

Târgul de Crăciun se va deschide cu câteva ore mai devreme decât aprinderea luminilor. Așadar, începând de vineri, 26 noiembrie, de la ora 12:00, cei interesați pot da o raită printre tarabele cu tot felul de produse.

Vizitatorii pot achiziționa produse de sezon și cadouri pentru cei dragi, printre care se numără globuri pictate manual, clopoței, decorațiuni și ornamente.

ADVERTISEMENT

Aromele și gustul sărbătorilor de iarnă nu vor lipsi. Cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde te vor ademeni numaidecât.

În ceea ce privește perioada în care este deschis târgul, ei bine, cei interesați pot merge zilnic, de luni până vineri între orele 12:00 și 22:00, în timp ce în weekend programul începe de la ora 10:00.

ADVERTISEMENT

Decor de poveste, la Târgul de Crăciun din București

Primăria Capitalei a avut grijă să „îmbrace” orașul de sărbătoare, de aceea decorul de poveste nu va lipsi. Bradul cu o înălțime de 15 metri va fi amplasat în Piața Universității și se anunță a fi unul „bio”.

Reutilizabil, durabil și ecologic, creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate, așa va arăta bradul. Muzica ambientală și momente speciale dedicate sărbătorii vor completa atmosfera de Crăciun!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri