Sport

Lunin, eroul lui Real Madrid. A profitat de accidentarea lui Kepa și i-a salvat pe madrileni în meciul cu Braga

Ghinion teribil pentru Kepa Arrizabalaga. Portarul spaniol s-a accidentat la încălzire și nu a putut juca în duelul cu Braga. Rezerva sa, Lunin, i-a luat locul între buturi.
08.11.2023 | 23:10
Lunin eroul lui Real Madrid A profitat de accidentarea lui Kepa si ia salvat pe madrileni in meciul cu Braga
Lunin a fost erolul lui Real Madrid in meciul cu Braga
ADVERTISEMENT

Andriy Lunin a fost convocat de urgență să îl înlocuiască pe Kepa Arrizabalaga, după ce acesta s-a accidentat în timpul încălzirii înaintea meciului Real Madrid – Braga. Portarul ucrainean a avut oportunitatea de a juca și a reușit să aibe o intervenție impresionantă.

Lunin, eroul lui Real Madrid

În vârstă de 24 de ani, Lunin a reușit să salveze un penalty în minutul 6 și să o țină pe Real Madrid în meci. Lucas Vazquez l-a faultat pe Cristian Borja în careu și a fost avertizat cu cartonaș galben. Madrid a întâlnit-o pe Braga în etapa a 4-a a grupei Champions League.

ADVERTISEMENT

Alvaro Djalo și-a asumat lovitura de pedeapsă, însă șutul acestuia nu a reușit să îl bată pe Andriy Lunin. Lunin a ajuns la Real Madrid în 2018 și a fost împrumutat la Leganes. În următorul an, Lunin a fost din nou împrumutat, de data aceasta la Real Oviedo.

La Real Oviedo, portarul lui Real Madrid a bifat 20 de prezențe și a încasat un cartonaș galben. Din sezonul 2020-2021, Andriy Lunin a fost păstrat în lotul primei echipe. Acesta a evoluat în 11 partide pentru spanioli în 3 sezoane și jumătate.

ADVERTISEMENT

În acest an, Andriy Lunin a bifat două prezențe în tricoul celor de la Real Madrid. În vârstă de 24 de ani, Lunin măsoară 1.91 înălțime, cântărește 80 de kilograme și este un jucător de picior drept.

Kepa s-a accidentat la încălzire

Andriy Lunin este rezerva lui Kepa Arrizabalaga. În vârstă de 29 de ani, Kepa a fost împrumutat de la Chelsea și s-a impus ca titular în echipa lui Ancelotti. Anunțat ca titular înainte de duelul de Champions League, spaniolul a suferit o accidentare la încălzire.

ADVERTISEMENT

Kepa Arrizabalaga a fost cumpărat de Chelsea în anul 2018 de la Athletic Bilbao contra sumei de 80 de milioane de euro. Spaniolul a avut mai multe fluctuații de formă în tricoul londonezilor, motiv pentru care a pierdut prima echipă.

Cu Kepa în poartă, Real Madrid a mers ceas în acest sezon. Formația pregătită de Ancelotti are 9 victorii, 2 egaluri și o singură înfrângere în cele 12 etape de campionat. Kepa a fost împrumutat de la Chelsea pentru a îl înlocui pe Courtois.

ADVERTISEMENT

Portarul belgian se reface după o ruptură de ligament încrucișat anterior la genunchiul stâng. Courtois a fost adus tot de la Chelsea, în sezonul 2018-2019. Pentru londonezi, Courtois a jucat timp de 4 sezoane.

ADVERTISEMENT
Tags: