Sport

Real Madrid, noi detalii despre transferul lui Kylian Mbappe. Comunicat oficial al “galacticilor”

Kylian Mbappe se pregătește să intre în ultimele 6 luni de contract cu PSG. În ciuda insistențelor francezilor, Mbappe este hotărât să plece de la Paris.
04.11.2023 | 19:20
Real Madrid noi detalii despre transferul lui Kylian Mbappe Comunicat oficial al galacticilor
Real Madrid a discutat despre transferul lui Mbappe. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Real Madrid și-a manifestat în mai multe rânduri intenția de a-l transfera pe Kylian Mbappe în Spania. Cele două tabere au fost aproape de un acord în trecut, însă francezul a ales să continue alături de PSG. De data asta, Mbappe este hotărât să plece din Paris.

Real Madrid, noi informații în legătură cu transferul lui Mbappe

“Având în vedere informațiile recent emise și publicate de diferite instituții de presă, în care se speculează despre presupuse negocieri între jucătorul Kylian Mbappe și clubul nostru, Real Madrid CF dorește să afirme că această informație este complet falsă și că nu au avut loc astfel de negocieri cu un jucător care aparține lui PSG”, a precizat Real Madrid printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Real Madrid și-l dorește pe Mbappe, însă nu duce lipsă de soluții pentru acel post. În partea stângă a atacului evoluează brazilianul Vinicius. În vârstă de 23 de ani, Vinicius are 2 goluri în cele 8 meciuri disputate în acest sezon.

În ciuda unui start modest, brazilianul a convins-o pe Real Madrid grație formei arătate în sezoanele trecute. Vinicius a reușit să înscrie 10 goluri sezonul trecut și nu mai puțin de 17 în urmă cu doi ani. Brazilianul încă se adaptează de la plecarea partenerului său din atac, Benzema.

ADVERTISEMENT

Liverpool îl monitorizează pe Mbappe

Mbappe se poate lăuda, însă, cu cifre mult superioare lui Vinicius. Doar în acest sezon, francezul a reușit să înscrie de 10 ori în 10 partide. Sezonul trecut, Mbappe a marcat 29 de goluri în 34 de partide pentru PSG.

Acesta este cel de al 7-lea sezon pe care Mbappe îl joacă alături de PSG. Francezul a fost transferat în sezonul 2017/2018 de la Monaco, contra sumei de 180 de milioane de euro. PSG riscă acum să îl piardă pe Mbappe liber de contract la vară.

ADVERTISEMENT

Liverpool s-a interesat și ea de serviciile lui Mbappe. Echipa lui Klopp îl monitorizează pe francez de pe vremea când evolua la Monaco. Au fost și discuții la acea vreme, dar în final, Mbappe a ales să meargă la PSG.

Francezul a declarat pentru The Telegraph în 2022: “Am vorbit puțin. Am vorbit cu Liverpool pentru că este clubul preferat al mamei mele. Mama mea iubește Liverpool. Nu știu de ce, va trebui să o întrebați pe ea! Este un club bun și i-am întâlnit acum cinci ani. Când eram la Monaco, i-am întâlnit. Este un club mare.”

ADVERTISEMENT

Mbappe a laudat, de asemenea, echipa lui Liverpool și pe Jurgen Klopp, după ce aceștia au câștigat titlul Premier League în 2020: “Au făcut să pară ușor să câștige, dar adevărul este că niciodată nu este ușor”.

ADVERTISEMENT