Sport

Macedonenii ne așteaptă cu un gazon „horror”. Suprafața de joc este plină de găuri, iar iarba lipsește pe porțiuni însemnate

Partida dintre Macedonia de Nord și România se va juca pe un gazon horror.
08.09.2021 | 13:09
Macedonenii ne asteapta cu un gazon horror Suprafata de joc este plina de gauri iar iarba lipseste pe portiuni insemnate
ADVERTISEMENT
08-09-2021
10:09

Gazonul de pe Toše Proeski Arena, pericol pentru integritatea fizică a jucătorilor

Meciul dintre reprezentativele Macedoniei de Nord și României se va disputa pe o suprafață de joc dificilă. În ciuda eforturilor organizatorilor, gazonul arată prost.

Pe porțiuni importante iarba lipsește, iar găurile din gazon vor pune în pericol integritatea fizică a jucătorilor ambelor echipe.

Chiar și în aceste condiții ”tricolorii” lui Mirel Rădoi sunt obligați să câștige la Skpje pentru a păstra șanse reale de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar.

Presa de la Skopje, capitala Macedoniei de Nord, a scris despre problemele cu gazonul, dând vina pe Federație pentru problemele apărute înainte de duelul cu România.

Partida dintre România și Macedonia de Nord este decisivă pentru ambele formații, echipa care va câștiga păstreză șanse reale pentru unul dintre primele două locuri din grupă.

ADVERTISEMENT

Macedonenii ne așteaptă cu un gazon „horror”

Presa din Macedonia de Nord este revoltată la adresa Federației lor de fotbal pentru felul în care se prezintă gazonul, înainte de duelul cu România de miercuri, 8 septembrie:

Gazonul din Skopje este într-o condiție jalnică. Rușine Federației pentru că a permis acest lucru. Este total inacceptabil. România, chiar dacă are probleme mari în ofensivă, are câțiva jucători de bandă și mijlocași rapizi.

ADVERTISEMENT

Ei ne pot termina pe contraatac dacă oboseala jucătorilor noștri se va vedea”.

„Cu toate acestea, România este în criză în ceea ce privește atacul. Cel mai bun atacant, Denis Alibec s-a accidentat în meciul cu Islanda și nu este în lot.

Singurul număr 9 din lot este Jovan Markovic care are doar două convocări la națională, ambele săptămâna aceasta.

ADVERTISEMENT

Încă putem învinge România, dar va fi nevoie de un efort de echipă și o susținere puternică din tribune”, au notat jurnaliștii de la Macedonian Football.

Mirel Rădoi și-a avertizat jucătorii înainte de meciul cu Macedonia de Nord

Selecționerul Mirel Rădoi a vorbit după meciul României cu Liechtestein, scor 2-0 și și-a avertizat jucătorii că nu le va fi ușor în duelul de la Skopje, cu Macedonia de Nord:

ADVERTISEMENT

„Mergem în Macedonia cu încredere. Sunt 10 puncte câştigate, pentru că s-au terminat la egalitate partidele rivalelor. Vom analiza partidele şi starea fizică a jucătorilor.

Noi lucrăm la antrenament cu toată lumea acelaşi lucru, chiar dacă unii poate se exprimă mai greu din cauza emoţiilor.

Va fi mai greu cu Macedonia, e o echipă bună. Jucători cu calitate tehnică foarte bună. Avem doar mâine dimineaţă la dispoziţie şi nu putem face multe lucruri la antrenament”.

„De când cu această pandemie am tot avut accidentaţi şi jucători depistaţi pozitiv. Am şi spus că de asta nu aducem alţi jucători, nu ştim ce s-a întâmplat şi unde au fost. Chiar şi jucătorii vaccinaţi erau sub semnul întrebării.

Cineva trebuia să facă această schimbare de generaţii. Am participat şi eu la acea schimbare din 2000, dar Ladislau Boloni a avut atunci meciuri amicale. Le mulţumim fanilor pentru primire şi că au rămas alături de jucători”, a mai spus Mirel Rădoi la finalul meciului.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,60 este cota pentru „2 solist” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT