Sport

Edgar Ie și Astrit Selmani au debutat la Dinamo. Cum au evoluat noile achiziții în umilința cu CFR Cluj

Edgar Ie și Astrit Selmani, ultimele două transferuri făcute de Dinamo în perioada de mercato, au debutat pentru Dinamo în partida cu CFR Cluj (0-4), din etapa a 27-a din SuperLiga
23.02.2024 | 22:09
Edgar Ie si Astrit Selmani au debutat la Dinamo Cum au evoluat noile achizitii in umilinta cu CFR Cluj
Edgard Ie a debutat la Dinamo în meciul cu CFR Cluj FOTO: facebook FC Dinamo
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost dezmembrată de CFR Cluj, scor 0-4, în etapa a 27-a din SuperLiga și și-a întrerupt astfel seria de două victorii, 2-0 cu Farul și 3-1 cu Oțelul. Edgar Ie și Astrit Selmani au debutat la Dinamo.

Edgar Ie și Astrit Selmani au debutat la Dinamo

Antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic, l-a titularizat în premieră la meciul cu CFR Cluj pe fundașul central Edgar Ie, după doar trei antrenamente făcute cu echipa. Din schemă a sărit Josue Hamawoo, care a acuzat probleme medicale și nu a fost nici rezervă. În repriza secundă a debutat și atacantul Astrit Selmani.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul croat l-a plasat pe Edgar Ie în dreapta liniei de trei stoperi, alături de Velkovski și Patriche. În prima repriză fotbalistul născut în Guinea Bissau a alternat momentele bune, cu altele mai puțin reușite.

În general, Edgar Ie a încercat să joace dezinvolt și a colaborat bine cu De Moura. Fundașul a căutat să iasă din apărare cu pase precise. Fundașul central trecut pe la Belenenses, Lille, Nantes, Trabzonspor sau Basaksehir a arătat că are și calitate tehnică. A avansat de câteva ori în viteză cu mingea la picior până la mijlocul terenului și a încercat să angajeze pe culoar oamenii din atac.

ADVERTISEMENT

Edgar Ie a fost cel mai bun fundaș de la Dinamo

Edgar Ie a apărut periculos și la finalizare. În minutul 34, stoperul a urcat în careul advers la o fază fixă (34) și a reluat cu capul mingea spre vinclu. Sava a fost la post, dar arbitrul  Alexandru Vodă fluierase un fault în atac la un duel aerian premergător.

Spre finalul primelor 45 de minute, Edgar Ie a avut fost implicat în două faze din care CFR Cluj și-a creat mari ocazii. La prima, deși era sub presiune, stoperul a vrut să iasă cu minge scurtă în loc să degajeze, iar la câteva secunde a sărit pe sub centrare și i-a prilejuit lui Tachtsidis să șuteze din apropierea porții milimetric pe lângă bară.

ADVERTISEMENT

Edgar Ie a fost însă providențial la ultima acțiune care a încheiat prima repriză. El l-a deposedat excelent pe Otele, care scăpase singur spre poarta lui Golubovic. Edgar Ie s-a comportat decent și în repriza secundă, dar și-a pierdut busola la fel ca întreaga echipă, după ce Bîrligea a deschis scorul, după o mingea pierdută pe construcție de Gregorio.

Astrit Selmani a debutat la Dinamo în repriza secundă a meciului cu CFR Cluj

La 1-0 pentru CFR Cluj, Zeljko Kopic l-a trimit pe teren și pe atacantul kosovar Astrit Selmani. Vârful de la care Dinamo așteaptă golurile salvării de la retrogradare s-a văzut foarte puțin în cele 34 de minute jucate în Gruia. A reluat cu capul o minge centrată în fața porții, dar ocazia nu s-a contabilizat pentru că ”centralul” Alexandru Vodă l-a sancționat pe Selmani pentru fault în atac.

ADVERTISEMENT

“Cel puţin la nivel de atitudine, Astrit Selmani este un luptător şi sper să fie şi un killer în fața porții”, trage speranțe administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu.

ADVERTISEMENT