News

Video. ”Măcelarii lui Kadîrov”, pregătiți de război. Mii de soldați din Cecenia vor să ia cu asalt Ucraina. În Kiev, se distribuie arme și muniție populaţiei

”Măcelarii lui Kadîrov”, militarii loiali liderului cecen pro-rus, sunt pregătiți să fie trimiși în războiul din estul Europei. De cealaltă parte, în Ucraina se distribuie arme și muniție către populație.
25.02.2022 | 16:59
Video Macelarii lui Kadirov pregatiti de razboi Mii de soldati din Cecenia vor sa ia cu asalt Ucraina In Kiev se distribuie arme si munitie populatiei
Măcelarii lui Kadîrov din Cecenia, mobilizați să lupte în Ucraina. Kievul înarmează populația. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 10.000 de luptători ceceni sunt pregătiți să fie trimiși în Ucraina, la ordinul liderului pro-rus Ramzan Ahmatovici Kadîrov, potrivit presei internaționale.

Între timp, ucrainenii sunt dispuși să lupte până la ultimul om pentru a se apăra de invazia rusă. În online au apărut imagini cu civilii care primesc arme și muniție.

ADVERTISEMENT

Măcelarii lui Kadîrov din Cecenia, mobilizați să lupte în Ucraina. Kievul înarmează populația

Războiul Ucrainei cu invadatorii ar putea deveni și mai dificil în următoarea perioadă. ”Măcelarii lui Kadîrov”, așa cum sunt intitulați soldații loiali liderului cecen pro-rus, sunt moblizați să fie trimiși în război.

Mai multe filmări cu circa 10.000 de militari din Groznîi au apărut în mediul online, fiind distribuite de jurnaliști CNN, The Guardian sau Nexta TV.

ADVERTISEMENT

În imaginile apărute pe rețelele sociale, mii de soldați sunt echipați și gata să pornească în sprijinul Rusiei.

Potrivit Dailymail, fiecărui soldat cecen i s-a oferit un ”pachet special” cu fotografii și descrieri ale oficialilor ucraineni pe care ar trebui să-i lichideze.

ADVERTISEMENT

Recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că este ”ținta numărul „” pentru asasinii ruși prezenți în capitala Kiev, în timp ce familia sa este ”obiectivul numărul 2” pentru asasinii lui Putin.

Ucraina răspunde prin înarmarea populației

În cealaltă tabăra, cea defensivă, Ucraina ia măsuri disperate pentru a se opune invaziei ruse. Vineri, pe site-urile de socializare au apărut imagini din Kiev în care apar civili care primesc muniție și arme de la armată.

ADVERTISEMENT


Ministrul apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikov, a anunțat, joi, că civilii ucraineni vor primi arme, alăturându-se astfel Forțelor de Apărare Teritorială.

În plus, aproximativ 18.000 de arme cu muniție au fost distribuite rezerviștilor numai în regiunea Kiev, începând de joi, când Rusia a atacat Ucraina, potrivit autorităților ucrainene, citate de CNN.

Vineri, într-o declarație comună, ministrul Apărării Oleksiy Reznikov și Valeri Zaluzhniy, șeful Statului major al Forțelor Armate, au spus că Armata ucraineană va primi mai multe arme.

”În curând vom primi sprijin suplimentar cu arme moderne și alte resurse de la partenerii noștri”, au afirmat cei doi oficiali.

Reamintim că în Ucraina bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

ADVERTISEMENT