News

MAE, atenționare de călătorie în Grecia. Sunt anunțate fenomene meteo extreme

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia. S-au anunțat condiții de vreme severă, cu grindină și căderi masive de zăpadă.
11.12.2021 | 16:10
MAE atentionare de calatorie in Grecia Sunt anuntate fenomene meteo extreme
ADVERTISEMENT

MAE a transmis o veste importantă pentru cetățenii români care sunt în Grecia sau care intenționează să călătorească în această țară.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie. Se așteaptă vreme severă, cu grindină și căderi masive de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Meteorologii greci au emis o avertizare meteo cu privire la deteriorarea bruscă a condițiilor meteorologice. Acesta este valabilă în intervalul 11-12 decembrie.

MAE, atenționare de călătorie pentru cei care vor să meargă în Grecia. Condiții meteo extreme: grindină și căderi masive de zăpadă

Fenomenele meteo extreme se vor manifesta prin precipitații abundente, inclusiv grindină și căderi masive de zăpadă, furtuni și intensificări semnificative ale vântului. Vor fi afectate zonele muntoase din nordul țării.

ADVERTISEMENT

Treptat, vremea rea va cuprinde întreaga suprafață a țării, iar intensitatea maximă va fi în zona Atenei, la data de 11 decembrie.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

ADVERTISEMENT

Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență, a transmis MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetăţenii români care se confruntă ”cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).”

ADVERTISEMENT

Condiții de călătorie în Grecia

Conform informațiilor comunicate de autoritățile elene, pentru a intra în Grecia, cetățenii români trebuie să prezinte unul dintre următoarele documentele:

  • rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei, sau rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Grecia. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
  • dovada vaccinării cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică. Documentul cu dovada vaccinării poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
  • un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
  • certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.

MAE amintește că autoritățile elene pot efectua teste rapide, algoritmic, la punctele de control a trecerii frontierei.

ADVERTISEMENT
Tags: