News

MAE, atenționare pentru românii care vor să plece în Italia. Ce probleme sunt aici cu traficul aerian

Atenționare de călătorie din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru românii care circulă în Italia. Probleme cu traficul aerian.
27.07.2023 | 00:45
MAE atentionare pentru romanii care vor sa plece in Italia Ce probleme sunt aici cu traficul aerian
Ce probleme sunt cu traficul aerian din Italia. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Românii care vor să circule în Italia primesc un avertisment din partea MAE. În peninsulă s-au depistat probleme cu traficul aerian, mai exact, pe aeroporturile din Catania și Palermo. Programul zborurilor de aici va fi afectat până pe 30 iulie. Care este cauza?

Ce probleme sunt cu traficul aerian pe aeroporturile din Catania și Palermo

Atenționarea celor de la MAE vine ca urmare a incendiilor de vegetație. Astfel, s-au anulat multe rute de pe aeroporturile Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini și Falcone-Borsellino. Pentru cei care au deja bilete achiziționate sau care vor să achiziționeze li se recomandă să sune la companiile aeriene și să consulte în permanență paginile acestora.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, programul zborurilor de pe aeroportul Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini și Falcone – Borsellino este afectat, în perioada 26-30 iulie 2023, din cauza incendiilor înregistrate.

Se recomandă călătorilor să contacteze companiile aeriene, să verifice mesajele transmise de operatorii de zbor prin mesaj telefonic/poșta electronică, precum și să consulte paginile de socializare ale Consulatului României la Catania, Aeroportului din Catania și Aeroportului din Palermo, pentru actualizări”, informează MAE într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se pot solicita lămuriri cu privire la condițiile de zbor și din partea Consulatului României în Catania sau din partea Consulatului General al României la Roma. Apelurile se vor prelua de către reprezentanți ai Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

Incendii și furtuni în Italia. Autoritățile din peninsulă sunt în alertă

În Italia sunt fenomene meteo extreme în aceste zile. Pe lângă incendiile de vegetație din unele zone, sunt și furtuni și vijelii. Incendiile care s-au produs în Sicilia au ajuns până în apropiere de aeroportul din Palermo. Mai mulți turiști au observat cum focul ajunge aproape de piste.

ADVERTISEMENT

Aeroportul din Palermo s-a închis luni seară, iar marți, până la ora 11 dimineața, s-au anulat o serie de curse aeriene, pentru a preveni posibile tragedii. Vântul este cel care ”poartă” flăcările, iar vegetația uscată este cuprinsă rapid de foc.

Tot marți, șapte persoane au murit în urma furtunilor și ale incendiilor din Sicilia. Printre decedați se află și o minoră de 16 ani. Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a comunicat că fata a fost pusă la pământ de un copac, chiar în timp ce se afla într-o tabără cu colegii de la școală.

ADVERTISEMENT

Și la Milano s-a produs o furtună puternică, din cauza căreia copaci au căzut pe străzi, peste casele și mașinile oamenilor, s-au produs pene de curent și au fost luate acoperișuri de pe locuințe. Locuitorii au fost avertizați să stea adăpostiți în case.

ADVERTISEMENT
Tags: