News

Afacerea românească ce poate ajunge să se bată cu Lidl și Kaufland. S-au deschis zeci de magazine în România

De un cunoscut fermier din țară se leagă afacerea românească ce poate ajunge să concureze cu Lidl și Kaufland. Zeci de magazine deschise deja în România.
09.07.2023 | 09:59
Afacerea romaneasca ce poate ajunge sa se bata cu Lidl si Kaufland Sau deschis zeci de magazine in Romania
Afacerea românească ce poate ajunge să se bată cu Lidl și Kaufland. Sursa foto: Facebook / CAI Curtici / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dimitrie Muscă a pus pe picioare afacerea românească ce poate, în viitorul apropiat, să se bată cu marile lanțuri de magazine Lidl sau Kaufland. Fermierul a deschis deja zeci de magazine în România.

Afacerea românească ce poate ajunge să se bată cu Lidl și Kaufland

Piața mare a comerțului alimentar din România pare acaparată de lanțurile cunoscuților retaileri Lidl, Kaufland sau Carrefour. Un fermier din țară se ambiționează să ducă o luptă cu aceste mari supermarketuri.

ADVERTISEMENT

Dimitrie Muscă, cunoscutul fermier care s-a afirmat în iarnă, după eșecul României privind aderarea la Schengen, când a îndemnat la boicotarea companiilor austriece, a pus bazele unui lanț de magazine românești.

Fermierul din vestul României gestionează un business integrat în industria agroalimentară de circa 35 de milioane de euro. Afacerea sa a ajuns la o reţea proprie de 41 de magazine.

ADVERTISEMENT

Acesta este doar începutul. El este hotărât să se extindă. Spune că mizează pe nevoia consumatorului de produse proaspete şi pe vânzarea directă a producătorului către consumator.

”Avem 41 de magazine la ora actuală, încă mai deschidem și lărgim aria de desfacere. Clienții ne cunosc, în timp le-am câștigat încrederea şi merg foarte bine maga­zinele.

ADVERTISEMENT

Sunt producător direct şi de multe ori am un adaos mic, pentru că important e să îmi vând marfa. De la cultura de cereale la sectorul de creştere a animalelor la indus­trializare, apoi la transport şi desfacere, chiar dacă câştig doar 50 de bani pe fiecare verigă, îi câştig, nu-i pierd”, spune Muscă, pentru Bugetul.ro.

Fermierul român are zeci de magazine în vestul României. Plan să se extindă și în București

În prezent, Dimitrie Muscă, proprietarul Combinatului Agroindustrial (CAI) Curtici, deține propriul lanț de magazine. Unitățile sunt deschide, deocamdată, în județele Arad, Bihor și Timiș. Bucureștiul este în plan pentru viitoarele deschideri de magazine.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului oficial, Combiantul Agroindustrial Curtici a fost creat în anul 1991. S-a pornit cu un număr de 75 membri fondatori şi cu o suprafaţă de 234 ha teren agricol. La ora actuală, societatea deţine şi exploatează o suprafaţă de 5.130 ha teren agricol, aflată în proprietatea a peste 2.500 de membri asociaţi.

În magazinele CAI Curtici se comercializează carne și produse din carne, lapte și produse lactate și o gamă largă din produse de panificație.

ADVERTISEMENT