Life

Magazinul din România în care nu e nevoie să ai bani la tine. Cumperi cât vrei, dar cu o singură condiție

Unde se află magazinul în care nu ai nevoie de bani pentru a-ți face cumpărăturile. Locația nu are niciun angajat și nici case de marcat.
28.04.2024 | 15:39
Magazinul din Romania in care nu e nevoie sa ai bani la tine Cumperi cat vrei dar cu o singura conditie
Unde se află magazinul unde nu ai nevoie de bani pentru a-ți face cumpărăturile. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, lanțurile de supermarketuri din România au trecut prin modificări drastice. În urma pandemiei, din ce în ce mai mulți oameni au început să renunțe la plata cash. Folosirea cardului se pare că va deveni uzuală, iar în România, deja există magazine unde nu este nevoie de bani fizici.

Magazinul din România unde nu trebuie să ai bani la tine

Românii țin pasul cu tehnologizarea, iar una dintre cele mai concludente dovezi este folosirea cardului la cumpărături. Foarte puține persoane mai au bani cash, preferând să folosească diverse aplicații de plată sau cardul.

ADVERTISEMENT

În România, a fost deja deschis primul magazin unde nu ai nevoie de bani la tine. Ba mai mult, nici măcar nu este nevoie să scanezi produsele la casă. Tot ce trebuie să faci este să le iei de la raft, iar plata se va efectua ulterior.

Magazinul care a renunțat complet la casele de marcat tradiționale aparține lanțului Auchan. Locația din București nu are deloc angajați, iar cei care vor să îi treacă pragul trebuie să respecte câțiva pași.

ADVERTISEMENT

Magazinul funcționează pe baza aplicației cu același nume. Odată descărcată, este obligatorie crearea unui cont de client. Va fi nevoie inclusiv de anul nașterii pentru verificarea vârstei. Conform legilor în vigoare, magazinul nu va vinde țigări și băuturi alcoolice minorilor.

După ce s-a creat profilul de client, următorul pas este introducerea unui card valid. Este important ca acel card să aibă mereu bani pentru a se putea procesa plata imediat după părăsirea magazinului.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează magazinul care nu are nici măcar un angajat sau case de marcat

Cei care ajung aici, trebuie doar să își aleagă produsele. Acestea sunt deja identificate și cântărite la raft. În cazul în care cineva se răzgândește, tot ce trebuie să facă este să pună produsul înapoi pe raft.

În momentul în care clientul părăsește magazinul, pe baza bonului digital se va retrage suma de plată de pe card. Accesul fiecărui client în magazin se va face doar pe baza unui cod QR generat în aplicație.

ADVERTISEMENT

Acest concept de magazin a generat un val de controverse în Parlament. George Tuță a susținut că magazinul ar funcționa contrar legislației și că îngrădește drepturile consumatorilor. Acesta este de părere că fiecare persoană ar trebui să decidă cum dorește să plătească, cash sau card.

De asemenea, fostul director al ANPC, Bogdan Nica consideră că acest mecanism al magazinului este unul abuziv. Clienții trebuie să respecte un anumit ritual în această unitate comercială, ceea ce poate fi destul de complicat pentru unii.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Româncă stabilită în Germania, după experiența care i-a salvat vacanța din România: „Suntem...
Româncă stabilită în Germania, după experiența care i-a salvat vacanța din România: „Suntem un popor frumos!”
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"Doar din bunătatea ei s-a întâmplat". I-a promis c-o duce acasă, dar au sfârșit amândouă moarte. Bianca și Petronela s-au stins la nici 10 km de casă
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a...
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a îndeplinit dorinţa: Nu am mai putut. Gata, îmi ajunge
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Vreme de stat în casă, duminică. Vești neplăcute de la ANM
Vreme de stat în casă, duminică. Vești neplăcute de la ANM
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate...
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor