Fotbal international

Magia FA Cup! Newcastle, egalată de un jucător de 40 de ani. Intervenție de arte marțiale la Rotherham + cartonaș roșu și penalty acordat la două minute de la intrarea pe gazon. VIDEO

04.01.2020 | 19:26
Magia FA Cup Newcastle egalata de un jucator de 40 de ani Interventie de arte martiale la Rotherham  cartonas rosu si penalty acordat la doua minute de la intrarea pe gazon VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din runda a treia a FA Cup, în care intră în competiție și formațiile din Premier League. Cea mai veche competiție fotbalistică din lume nu a dezamăgit nici în acest sezon, partidele oferind momente memorabile.

Momente memorabile oferite de FA Cup

Newcastle a fost egalată de un jucător de 40 de ani

Newcastle a fost mare favorită înaintea partidei cu Rochdale, din liga a treia din Anglia. Formația de Premier League a deschis scorul după 17 minute, prin Miguel Almiron, și părea că-și va respecta blazonul și va obține calificarea în runda următoarea.

ADVERTISEMENT

Surpriza a venit în minutul 79, când Aaron Wilbraham, jucător de 40 de ani, a reușit golul egalizator și a trimis confruntarea la rejucare.

Intervenția de arte marțiale a lui Adam Thompson 

Rotherham și Hull City s-au întâlnit pentru un alt meci din turul al treilea din Cupa Angliei, iar în minutul 24, la scorul de 1-1, Adam Thompson a avut o intervenție cum rar se vede pe stadioanele de fotbal.

ADVERTISEMENT

Fundașul lui Rotherham a văzut direct cartonașul roșu după un fault extrem de dur asupra unul adversar, direct cu talpa pe tibie.

În inferioritate numerică, Hull City a întors scorul după ce a fost condusă cu 2-1 la pauză și s-a calificat în runda următoare.

ADVERTISEMENT

Ivan Sunjic, „performanță” greu de egalat

Ivan Sunjic, mijlocaș defensiv la Birmingham, a intrat pe teren în minutul 58 al jocului cu Blackburn, dar a rezistat doar două minute, fiind eliminat după o intrare în propriul careu. Din penalty-ul rezultat, Blackburn a reușit să egaleze, însă Birmingham a obținut calificarea după un gol marcat în prelungiri.

Tom Eaves, eroul lui Hull

Hull City a jucat la Rotherham meciul din turul trei al Cupei Angliei, iar Tom Eaves a adus calificarea după ce a reușit un hattrick. Atacantul englez și-a început recitalul în minutul 16, însă gazdele au intrat în avantaj la cabine, după goluri marcate de Michael Smith și Kyle Vassel.

ADVERTISEMENT

Vassel a avut una dintre cele mai spectaculoase execuții din ultimul timp în fotbalul mondial, reușind să învingă portarul advers cu un șut din vole de la aproximativ 16 metri lateral stânga.

Tom Eaves a restabilit egalitatea la 20 de minute după pauză, iar hattrick-ul și, implicit, golul decisiv, a fost reușit în prelungirile partidei.

Două echipe din Premier League au fost eliminate. Watford, la rejucare după ce a condus cu 3-0

Pe lângă momentele inedite oferite, în turul trei din FA Cup s-au consemnat și primele eliminări surprinzătoare. Brighton, unde Tudor Băluță nu a făcut parte din lot, a fost învinsă de Sheffield Wednesday, formației din Championship, în timp ce Aston Villa a părăsit competiția după 1-2 cu Fulham, o altă echipă din al doilea eșalon.

Watford nu a reușit să-și respecte statutul de favorit și a terminat la egalitate, scor 3-3, cu Tranmere, echipă aflată pe locul 21, din 23, în liga a treia din Anglia. Watford a condus cu 3-0 la pauză în confruntarea de pe „Vicarage Road”, însă a fost egalată în a doua parte și calificarea va fi stabilită după rejucare.

ADVERTISEMENT
Tags: