Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mai are Rapid răbdare cu Djokovic? „Nu e acelaşi pe care îl ştiam de la CFR Cluj”

Damjan Djokovic nu a impresionat deloc în tricoul Rapidului, iar jucătorul este din ce în ce mai criticat. Robert Niță, surprins de eclipsa lui de formă.
03.02.2024 | 09:14
Mai are Rapid rabdare cu Djokovic Nu e acelasi pe care il stiam de la CFR Cluj
Damjan Djokovic a fost transferul iernii la Rapid, însă mijlocașul croat nu a rupt gura târgului. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Damjan Djokovic e jucătorul în care Rapid își pune speranțe mari în partea a doua a campionatului. Dan Șucu a încercat să îi dea o lovitură lui Gigi Becali, însă mijlocașul croat pare că mai are nevoie de timp pentru a se integra în echipă.

Damjan Djokovic nu l-a dat pe spate nici pe Robert Niță: „Vine după o perioadă tulbure pentru el la FCSB”

Robert Niță consideră că Damjan Djokovic e departe de forma pe care a arătat-o în Gruia: „Sincer nu e Djokovic ăla pe care îl știam de la CFR. Dar pe undeva e normal să nu ajungă după două meciuri și o perioadă de pregătire de 7 zile cât a fost în cantonament cu echipa”.

ADVERTISEMENT

Analistul FANATIK SUPERLIGA cere însă răbdare din partea tuturor: „Este greu și știi că noi vorbeam despre acomodarea jucătorilor străini. OK, Djokovic nu este străin de fotbalul românesc și nici de fotbal în general. Dar vine după o perioadă tulbure pentru el la FCSB, cu o grămadă de discuții în jurul evoluției sale, a titularizării sau a trecerii pe banca de rezerve. 

Vine direct ca titular la Rapid și este greu în două etape să îți găsești ritmul pe care îl aveai când jucai meci de meci titular la CFR Cluj, când erai o voce importantă în vestiar și când beneficiai de încrederea antrenorului și coechipierilor. Cu siguranță nu îl putem cataloga pe Djokovic, cum nu o putem face nici cu Hassani sau Burmaz după 2-3 meciuri în tricoul vișiniu”.

ADVERTISEMENT

Damjan Djokovic ar putea fi decisiv pentru Rapid în meciul cu Oțelul: „Ai nevoie de agresivitatea lui”

Robert Niță consideră în continuare că mijlocașul ar trebui să fie titular împotriva echipei lui Dorinel Munteanu: „La ceea ce oferă Oțelul Galați la jumătatea terenului eu cred că ai nevoie de agresivitatea lui Djokovic. Cred că ai nevoie de un Djokovic agresiv, care vorbește, care știe când să dea semnalul și pentru jucătorii din fața lui să plece într-un pressing.

Dar asta spun: e greu de catalogat și chiar de analizat în momentul de față. Uite și la meciul cu Craiova. Am văzut un Djokovic care cobora foarte, foarte mult pe linie cu Săpunaru, cu fundașii centrali, pe urcarea jucătorilor din benzile laterale. El cobora să inițieze jocul de acolo. Eh, Djokovic nu făcea aproape deloc lucrurile astea la CFR Cluj. 

ADVERTISEMENT

Cristi Coste, moderatorul emisiunii, îl contrazice însă pe rapidist și aduce aminte de erorile pe care le-a comis la debutul în Giulești: „La meciul de care spui tu, uită-te la faza primului gol la Albu. Vezi ce problemă a avut Djokovic. Și uită-te la faza golului de 1-2. Pasa în gaură, unde același Djokovic, târziu, lent, îl lasă pe Bauza să-și facă toate mendrele, să dea pasa aceea. Ambele goluri care au dus la 1-3 au venit pe greșelile lui Djokovic. 

Robert Niță e de părere că Damjan Djokovic trebuie să uite ultimele trei luni din cariera sa: „De asta spun că e nevoie de agresivitatea lui Djokovic ăla de la CFR, nu ăla de la FCSB. Acolo a fost trecător, nu a avut nici încredere. Omul profesionist, s-a prezentat la antrenamente și când a fost băgat și-a făcut treaba”.

ADVERTISEMENT

Îi aduce Rapid înlocuitor închizătorului croat? „Nu sunt mulțumiți de Djokovic”

Robert Niță a caracterizat pe scurt evoluția lui Damjan Djokovic în tricoul FCSB-ului: „Dar un Djokovic care nu își asumă responsabilitatea, care ia mingea din stânga, schimbă direcția și o duce în dreapta. Un Djokovic care joacă redublat cu cel care i-a pasat dacă n-are soluții și e cu spatele la poarta adversă, un Djokovic care nu vrea să greșească. La el te aștepți la altceva că a câștigat atâtea trofee cu CFR-ul, să facă diferența. 

Alin Buzărin crede că mai trebuie luat un factor în considerare: „Are totuși 34 de ani. Pe el l-ai luat pentru întărirea siguranței din zona centrală. De-aia a venit, nu să dea pase de gol la Rapid”.

Ziaristul ia în calcul ca Rapid să fi gândit transferul lui Jakub Hromada drept o variantă la Djokovic: „Acuma am înțeles că vine un internațional slovac de la Slavia Praga. Înțeleg că împrumut, dup-aia să îl ia de tot. E un jucător cu experiență. Faptul că vine jucătorul slovac mie îmi mai transmite ceva: că nu sunt mulțumiți de Djokovic”.

Robert Niță a dezvoltat subiectul: „Nu știi ce se întâmplă cu Emmers, cât de bine poate juca Albu cu Djokovic, care este în ultimele șase luni de contract. Sunt o grămadă de semne de întrebare. 

Cristi Coste a venit însă cu o altă teorie și mai interesantă: „Acest slovac ar putea fi mai mult o soluție de rezervă pentru că nu prelungește Albu, nu cum joacă Djokovic”. 

Damjan Djokovic, în pericol la Rapid? Ce șanse are să se impună

ADVERTISEMENT