News

Mai este Raed Arafat şeful DSU? Cum comentează secretarul de stat decizia Curţii de Apel Alba Iulia

Judecătorii din Alba Iulia care au judecat un caz în care este implicat Raed Arafat au stabilit că acesta nu este reprezentantul DSU. Într-o postare de pe Facebook, el respinge această decizie.
29.03.2022 | 22:18
Mai este Raed Arafat seful DSU Cum comenteaza secretarul de stat decizia Curtii de Apel Alba Iulia
Raed Arafat crede că informațiile ajunse în spațiul public legate de autoritatea sa sunt un fake news. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O decizie luată de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia pune în discuție autoritatea lui Raed Arafat la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Sunt puse la îndoială și deciziile semnate de acesta în timpul stării de urgență și alertă, notează Adevărul.

Decizia judecătorilor din Alba Iulia

Hotărârea care pune la îndoială autoritatea lui Raed Arafat a fost luată într-un proces prin care instanței i se cere să anuleze o serie de acte administrative luate în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

În acest proces, o reclamantă cere anularea unor hotărâri ale Departamentului pentru Situații de Urgență și ale Guvernului României. Sunt vizate următoarele acte: 394/2020, 476/2020, 553/2020 şi 932/2021, care vizează starea de alertă și măsurile luate pentru ținerea sub control a evoluției pandemiei

Trebuie subliniat faptul că această hotărâre nu este definitivă și că Guvernul României poate face apel.

ADVERTISEMENT

“Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a domnului doctor Raed Arafat, cu consecinţa anulării actului de procedură întocmit, respectiv a întâmpinării şi notelor depuse, urmând ca DSU să fie citat pentru următorul termen de judecată. (…) Admite în principiu cererea de intervenţie accesorie formulată de MAI, urmând ca din acest moment acesta să dobândească calitatea de intervenient în interesul pârâtului Guvernul României. Cu drept de recurs odată cu fondul. Prorogă pentru termenul viitor de judecată discutarea excepţiilor şi a cererii de denunţare ca fals a înscrisurilor semnate de domnul dr. Raed Arafat”, notează judecătorii.

Judecătorii au mai notat că Raed Arafat, reclamat în acest dosar, nu are calitatea de reprezentant al DSU. Asta înseamnă anularea actelor de procedură depuse pentru instituţie, la dosar.

ADVERTISEMENT

“Referitor la dosarul 5.995/2/2021 aflat pe fond pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, la termenul de judecată din 28.03.2022 instanţa a admis excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a domnului doctor Raed Arafat invocată de reclamantă în dosar, cu consecinţa anulării actelor de procedură depuse pentru DSU la dosar: întâmpinarea şi notele de şedinţă. Altfel spus, instanţa a constatat în urma verificării excepţiei invocate că din documentele depuse la dosarul instanţei până la termenul de judecată nu rezultă că domnul doctor Raed Arafat are calitatea de reprezentant al DSU”, au transmis judecătorii.

De asemenea, asta înseamnă că documentele pe care Raed Arafat le-a depus la Curtea de Apel Alba Iulia nu vor fi luate în calcul, el nefiind recunoscut ca reprezentant legal al DSU.

ADVERTISEMENT

Cum răspunde Raed Arafat?

La câteva ore după ce știrea despre hotărârea luată de judecătorii din Alba Iulia a ajuns în presa națională, Raed Arafat a postat un mesaj pe Facebook în care își expune poziția pe această temă.

Arafat este de părere că informațiile legate de faptul că nu ar autoritatea de a se afla la conducerea DSU sunt un fake news. În plus, el consideră că, în acest fel, este pusă la îndoială activitatea sa și a instituției pe care susține că o conduce.

“Informațiile false circulate astăzi care contestă legitimitatea poziției mele de șef al DSU sunt un nou fake news menit să decredibilizeze activitatea instituției pe care o coordonez și a mea profesională, cat și personală!”, notează Arafat.

El a publicat și două fotografii prin care el arată că a fost numit de premier în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Situații de Urgență, fiind al treilea oficial din MAI.

“Demontarea este uşoară, prezentând adevărul prin documentele legal emise la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și care demonstrează prin cel mai recent act în vigoare și în prezent, faptul că ocup poziția 3 din structura de conducere a MAI, respectiv cea de “secretar de stat șef al Departamentului pentru Situații de Urgență”. De subliniat este faptul că numirea în funcția de secretar de stat este în atributul prim-ministrului, iar stabilirea poziției în structura de conducere aparține ministrului, așa cum reiese din documentul prezentat în anexă!”, mai adaugă Raed Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”