News

Mai multe victime pe șoselele din țară în prima zi din septembrie. Accidente mortale în Iași, Constanța și Prahova

Prima zi de septembrie a adus mai multe victime pe șoselele din țară. Accidente mortale au avut loc în Iași, Constanța și Prahova.
01.09.2023 | 18:02
Mai multe victime pe soselele din tara in prima zi din septembrie Accidente mortale in Iasi Constanta si Prahova
Accidente soldate cu mai multe victime pe șoselele din țară în prima zi de septembrie, în Constanța, Iași și Prahova. Sursa foto: Actualitatea Prahoveană / ȘtirileProTV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prima zi de toamnă calendaristică, 1 septembrie, a adus mai multe victime pe șoselele din țară. Accidente tragice s-au produs vineri în Prahova, Constanța și Iași.

Accidente soldate cu mai multe victime pe șoselele din țară în prima zi de septembrie, în Constanța, Iași și Prahova

Încă de la orele dimineții, un ansamblu de vehicule și o autoutilitară au fost implicate într-o coliziune violentă în comuna Ariceştii Rahtivani, din Prahova. Două dintre victime au rămas încarcerate, în urma impactului, fiind scoase dintre fiare de către echipajele de pompieri.

ADVERTISEMENT

Bilanțul final al accidentului: un mort și trei răniți. A decedat șoferul autoutilitarei, un bărbat de 69 de ani. Un pasager al acestuia, un tânăr de 24 de ani, a fost preluat în stare de inconștiență de către un elicopter SMURD.

Au mai fost răniți o altă pasageră a autoutilitarei, transportată la UPU Ploieşti, iar un pasager din acelaşi autovehicul a suferit leziuni minore. Acesta a primit îngrijiri medicale la faţa locului, anunță ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

“Din cercetări s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule a fost condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, iar celălalt autovehicul de un bărbat în vârstă de 69 de ani. Conducătorul auto al ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La acest moment se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier“, transmite Poliţia Prahova.

Un alt eveniment tragic a fost raportat vineri în județul Iași. Un accident de circulație mortal în care au fost implicate trei mașini a avut loc la Podu Iloaiei. În urma accidentului au rezultat 3 victime.

ADVERTISEMENT

În urma efectuării manevrelor de resuscitare asupra unei persoane aflata în stop cardio-respirator, echipajele medicale au declarat decesul acesteia. Celelalte 2 persoane au fost preluate și transportate la spital.

A murit un bărbat de 68 de ani. Ceilalți doi au refuzat transportul la spital. Doi răniți sunt policontuzionați. Printre victime se afla și un copil de 13 ani, dar acesta a refuzat să fie transportat la spital, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD, pentru Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

Tragedie rutieră și în Constanța: un mort și mai mulți răniți

În jurul orei 16.00, un grav accident rutier a avut loc pe DN2A, în apropierea stației de taxare de la Giugeni – Vadu Oii. Au fost implicate două autoturisme. La fața locului au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, elicopterul și două ambulanțe Saj B2.

Potrivit ISU, o femeie și-a pierdut viața, iar alte trei persoane – un bărbat și două femei – au fost transportate la spital. Traficul a fost afectat zeci de minute în zona producerii evenimentului rutier.

ADVERTISEMENT