News

Mai mulți brazi din Sectorul 6, lăsați fără vârfuri de hoți: ”Un cetățean a apărut cu toporul”

Primarul din Sectorul 6 a sesizat un incident grav într-un parc pe care îl administrează, acolo unde hoții au lăsat fără vârfuri mai mulți brazi.
19.12.2023 | 20:45
Mai multi brazi din Sectorul 6 lasati fara varfuri de hoti Un cetatean a aparut cu toporul
Imagini dezolante într-un parc din Sectorul 6: mai mulți brazi, distruși de hoți. Sursa foto: Facebook / Ciprian Ciucu
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de o săptămână până la Crăciun, hoții au făcut prăpăd într-un parc situat în Sectorul 6. Aici, vârfurile mai multor brazi plantați în urmă cu mai bine de o jumătate de deceniu au fost tăiate.

Imagini dezolante într-un parc din Sectorul 6: mai mulți brazi, lăsați fără vârfuri de hoți

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 6 din București, Ciprian Ciucu, a tras un semnal de alarmă asupra acestui incident revoltător, semnalat în Parcul Tudor Vladimirescu.

ADVERTISEMENT

În această postare, edilul a explicat cum brazii albi, plantați în urmă cu câțiva ani, au fost vandalizați, în mod repetat. Ciucu a avertizat că are toleranță zero pentru astfel de acte.

Potrivit mesajului primarului, toți acești arbori au fost plantați ”cu grijă”, în urmă cu 6 sau 7 ani. De atunci, în mod constant, în preajma Crăciunului au fost distruși de anumite persoane. ”Au ciopârțit brazii albi, plantați de cca. 6 sau 7 ani. Le-au tăiat vârfurile la vreo 8 dintre ei”, a informat Ciprian Ciucu.

ADVERTISEMENT

Oficialul mai spune că firma de pază responsabilă cu securitatea parcului a suportat cheltuiala pentru replantarea acestor arbori. În ciuda acestui aspect, eforturile lor au fost subminate de un individ. Acesta ”a apărut în parc noaptea trecută cu un topor, hotărât să continue distrugerea”, spune Ciucu.

Primăria Sectorului 6 anunță instalarea a 3000 de camere

Ciprian Ciucu spune că agentul de pază a încercat să-l prindă pe individul cu topor, dar fără succes. A fost alertată poliția locală și s-a dublat echipa de pază cu agenți de intervenție.

ADVERTISEMENT

Imediat, într-un interval de doar 45 de minute, alți doi bărbați au fost surprinși în timp ce încercau să taie arborii recenți plantați. Imaginile captate de camerele de supraveghere vor fi predate Poliției MAI pentru investigații.

Același primar Ciucu subliniază că are ”toleranță zero pentru distrugeri și furt, acestea fiind fapte penale”. Pentru securitatea zonelor din Sectorul 6, primăria a instalat recent 1000 de camere video. Planul este de 3000.

ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 6 face eforturi susținute pentru a asigura securitatea spațiilor verzi, iar recent au fost instalate aproximativ 1000 de camere de supraveghere din cele 3000 planificate.

Aceste camere nu numai că îmbunătățesc capacitatea de intervenție a poliției locale, dar servesc și ca mijloc de descurajare pentru cei care ar încerca să comită acte de vandalizare”, mai scrie edilul.

ADVERTISEMENT