News

Mai mulți cicloni vor lovi România. Directorul ANM ne explică la ce să ne așteptăm

05.02.2020 | 10:05
Mai multi cicloni vor lovi Romania Directorul ANM ne explica la ce sa ne asteptam
ADVERTISEMENT

Pentru prima dată de la debutul sezonului calendaristic, iarna pare să cuprindă, cel puțin pentru câteva zile, teritoriul României. Cu toate acestea, sezonul rece a fost caracterizat de temperaturi neobișnuit de calde, lucru care, spun meteorologii, se va întâmpla și după atenționarea de vreme rea.

Vremea rea va cuprinde toată țara

Directorul executiv al ANM ne-a declarat că zilele următoare va trebui să ne așteptăm la o vreme cu adevărat de iarnă, în care nu vor lipsi atenționările de vreme rea.

ADVERTISEMENT

“Suntem într-o perioadă în care vom avea precipitații în toată țara și un proces de răcire destul de accentuat, ținând cont de faptul că am avut temperaturi, în ultimele zile, de până la 20 de grade, temperaturi normale pentru începutul de primăvară, nu pentru luna februarie.

Această răcire de care vorbim ne aduce la temperaturile normale: ziua câteva grade peste zero și noaptea temperaturi negative, spre -10 grade în două-trei nopți.

ADVERTISEMENT

De mâine noapte, în câteva nopți va fi simțitor mai rece, este un episod de iarnă”, a declarat directorul executiv al  ANM în exlusivitate pentru FANATIK.

Mai mulți cicloni vor pătrunde în România

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie mai precizează că, în această perioadă, pe teritoriul țării noastre vor sosi, dinspre Marea Mediterană, mai mulți cicloni.

ADVERTISEMENT

“Pe de altă parte, tot înspre țara noastră, în perioada aceasta vin mici cicloni formați deasupra Mării Mediterane, care aduc bagajul de umezeală, este o structură tipică de viscol”, a declarat Florinela Georgescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Cu toate acestea, următoarele patru săptămâni vor fi caracterizate tot de o anomalie, comparativ cu temperaturile medii obișuite pentru această perioadă. Meteorologii spun, însă, că nu este exclus ca în acest interval să mai avem parte de fenomene extreme.

ADVERTISEMENT