News

Mai mulți medici reîntorși din Republica Moldova, depistați cu noul coronavirus

17.05.2020 | 12:55
Mai multi medici reintorsi din Republica Moldova depistati cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Mai mulți medici și un pompier din Oradea, reîntorși din misiunea efectuată în Republica Moldova, au fost confirmați cu noul coronavirus.

Medici reîntorși din Republica Moldova, depistați cu noul coronavirus

Autoritățile bihorene au anunțat că 3 medici și un pompier din Bihor, ce au participat la misiunea din Republica Moldova, au fost depistați cu noul coronavirus, informează ebihoreanul.ro.

ADVERTISEMENT

După ce echipa de 7 voluntari din Bihor a fost testată pentru coronavirus, rezultatul a venit pozitiv pentru 3 medici și un pompier, care au fost plasați în izolare.

Echipa de 7 voluntari din Bihor a făcut parte din delegația de 42 cadre medico-sanitare revenită din misiunea din Republica Moldova în cursul zilei de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

“Au fost retestaţi toţi cei şapte colegi care au participat la misiunea umanitară, iar în cazul a patru dintre ei rezultatele au indicat infectarea cu coronavirus“, a spus o sursă pentru ebihoreanul.

Personalul infectat se află în izolare la un hotel

Echipa de voluntari a fost testată și în Chișinău, acolo unde a fost confirmat un cadru medical cu noul coronavirus. Din acest motiv, echipajul din Bihor a fost trimis acasă cu o zi mai devreme față de restul colegilor români.

ADVERTISEMENT

Duminică dimineața, rezultatele efectuate în România au arătat că un număr de 4 voluntari din Bihor, 3 medici și un pompier, sunt purtători ai infecției COVID-19.

Personalul confirmat cu noul coronavirus se află în izolare la un hotel închiriat de Primăria Oradea pentru cadrele medicale din spitalele din zonă.

ADVERTISEMENT

“Nu au fost internaţi în spital deoarece toţi cei patru confirmaţi cu coronavirus sunt asimptomatici. De altfel, toţi se simt bine şi vor fi monitorizaţi de colegi.

Niciunul nu este speriat şi toţi au sentimentul datoriei îndeplinite, chiar dacă s-au infectat”, a mai spus sursa de mai sus.

Din întreaga delegaţie română care a mers în Republica Moldova, au fost infectați cei 4 oameni din Oradea, alți câțiva colegi de-ai lor din Târgu Mureș și Arad, dar și conducerea delegației, din București.

ADVERTISEMENT