News

Cinci persoane, blocate într-o telecabină de la Bâlea Lac. Salvamont Sibiu intervine pentru a le salva

Situație de urgență în Munții Făgăraș. Salvamontiștii intervin să salveze cinci turiști blocați în telecabina de la Bâlea Lac
06.03.2024 | 15:30
Cinci persoane blocate intro telecabina de la Balea Lac Salvamont Sibiu intervine pentru a le salva
Operațiune de salvare în Munții Făgăraș. Cinci turiști, rămași blocați în telecabina de la Bâlea Lac. Sursa foto: Facebook / Arhivă Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu
ADVERTISEMENT

Cinci turiști se află blocați în telecabina de la Bâlea Lac, care s-a oprit la pilonul 2 de deasupra Cascadei, conform anunțului făcut miercuri de către Salvamont Sibiu.

Cinci turiști blocați în Munții Făgăraș

Personalul operativ al telecabinei desfășură o operațiune pentru a-i scoate pe turiști, după care aceștia vor fi preluați de către salvamontiști și ajutați să coboare din Munții Făgăraș până la Bâlea Cascadă.

ADVERTISEMENT

Din primele informațiile, se arată că telecabina a înregistrat oprirea la pilonul 2 deasupra Cascadei de pe Valea Bâlii. Salvamontiștii preiau responsabilitatea pentru cei cinci turiști după ce aceștia vor fi lansați cu ajutorul sistemelor de salvare de către personalul operativ al telecabinei.

„SPJ Salvamont Sibiu a fost solicitat să intervină pentru preluarea a 5 turişti care au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac. Din primele informaţii, telecabina s-a oprit la pilonul 2 deasupra Cascadei de pe Valea Bâlii. Salvamontiştii vor prelua cei 5 turişti după ce aceştia vor fi lansaţi cu ajutorul sistemelor de salvare de către personalul operativ al telecabinei. Momentan persoanele blocate nu au nevoie de îngrijiri medicale. Salvamontiştii vor însoţi turiştii până la Bâlea Cascadă unde aceştia au maşinile personale”, a transmis Salvamont Sibiu.

ADVERTISEMENT

Turiștii așteaptă la peste 2.000 de metri

Momentan, nu există raportări despre rănirea persoanelor blocate, iar salvamontiștii îi vor însoți până la Bâlea Cascadă, unde aceștia și-au parcat mașinile personale.

Situată în Munții Făgăraș, telecabina de la Bâlea Lac parcurge o distanță de 3.700 de metri, iar turiștii sunt blocați la altitudini de peste 2.000 de metri în telecabina oprită.

ADVERTISEMENT

Accesul la Bâlea Lac este posibil doar cu telecabina, deoarece Transfăgărășanul este închis. Aceasta nu este prima dată când telecabina s-a oprit în timp ce transporta turiști.

Anul trecut mai mulți turiști au rămas blocați la Bâlea Lac

Datorită vântului puternic care bate pe crestele muntelui Făgăraș, telecabina de la Bâlea Lac a fost nevoită să oprească de urgență funcționarea, lăsând mai mulți turiști blocați. Oamenii, care au urcat la Bâlea Lac și-au petrecut noaptea la o cabană din zonă.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, aceștia au fost coborâți de la cabana Bâlea Lac a doua zi, când condițiile meteorologice au permis reluarea operațiunilor de salvare.

ADVERTISEMENT