Fotbal intern

S-a decis! Când şi unde se joacă Steaua-Plzen şi Viitorul-APOEL

FCSB va juca primul meci pe teren propriu cu Viktoria Plzen, marţi, 25 iulie, pe Arena Naţională. O zi mai târziu, miercuri, 26 iulie, Viitorul întâlneşte pe teren propriu, pe stadionul din...
15.07.2017 | 11:40
Sa decis Cand si unde se joaca SteauaPlzen si ViitorulAPOEL
ADVERTISEMENT

FCSB va juca primul meci pe teren propriu cu Viktoria Plzen, marţi, 25 iulie, pe Arena Naţională. O zi mai târziu, miercuri, 26 iulie, Viitorul întâlneşte pe teren propriu, pe stadionul din Ovidiu, APOEL Nicosia.

Orele meciurilor nu au fost încă stabilite.

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE. UPDATE, 14 iulie, ora 13:00 / A început tragerea la sorţi! Viitorul va juca acasă prima manşă a turului 3 preliminar cu APOEL Nicosia sau Dudelange. În tur, ciprioţii au învins cu 1-0!

Steaua-Viktoria Plzen în turul 3! 

tragere la sorti champions league steaua viitorul

 Când şi unde vor juca FCSB şi VIITORUL

FCSB va juca primul meci pe teren propriu cu Viktoria Plzen pe 25 iulie, pe Arena Naţională, iar o zi mai târziu Viitorul întâlneşte pe teren propriu, pe stadionul din Ovidiu, APOEL Nicosia.

Orele meciurilor nu au fost încă stabilite.

Partidele retur vor fi pe 1/2 august, pe arena din Plzen, respectiv la Nicosia.

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE. UPDATE, 13 iulie, ora 19:25 / Vineri, de la ora 13:00, are loc tragerea la sorţi pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Steaua şi Viitorul vor fi în urne, dar pe rute diferite. La non-campioane merge Steaua, în timp ce formaţia lui Gheorghe Hagi merge pe ruta campioanelor şi are şansa de a avea adversare mai uşoare. Oricum, pentru ambele se anunţă misiuni complicate. Meciurile tur se joacă pe 25/26 iulie, iar retururile pe 1/2 august.â

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

UEFA a anunţat şi posibilii 6 adversari ai Viitorului lui Gică Hagi

Olympiacos (GRE)
Hibernians (MLT) / Salzburg (AUT)
Žalgiris Vilnius (LTU) / Ludogorets (BUL) 2-1 în tur
APOEL (CYP) / Dudelange (LUX) 1-0 în tur
Qarabağ (AZE) / Samtredia (GEO) 5-0 în tur

LIVE VIDEO VEZI AICI TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE


POSIBILI ADVERSARI STEAUA

Dinamo Kiev

Ajax

ŢSKA Moscova

Viktoria Plzen

Club Brugge

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE 3

POSIBILI ADVERSARI VIITORUL

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE e

UPDATE, 27 mai, ora 19:55 / Slavia Praga a câştigat partida cu Brno, scor 4-0. Acest rezultat înseamnă că FCSB nu va fi cap de serie în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Vezi mai jos posibilele adversare:

Dinamo Kiev

Ajax

ŢSKA Moscova

Viktoria Plzen

Club Brugge

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE. UPDATE, 27 mai, ora 18:48 / FCSB va fi în urna outsiderelor la tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Este aproape sigur. Speranţele vicecampioanei din Liga 1 se legau de… Brno. Slavia Praga are 2-0 la pauză contra celor de la Brno şi, dacă învinge, va deveni campioana Cehiei. O trimite pe Viktoria Plzen pe ruta non-campioanelor, acolo unde va ocupa ultimul loc de cap de serie, chiar în detrimentul FCSB. Iată ce adversari ar putea avea Alibec şi compania în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, în cazul în care Brno nu face minunea în repriza a doua.

ADVERTISEMENT


UPDATE. Manchester United a învins Ajax Amsterdam cu 2-0 în finala Europa League. Jose Mourinho a reuşit să obţină cu această victorie un loc pentru Manchester United în grupele ediţiei viitoare ale Ligii Campionilor.

Ajax Amsterdam va evolua în toamnă în turul 3 preliminar al UCL, unde e cap de serie, şi una dintre adversarele olandezilor poate fi Steaua Bucureşti, outsider la această oră, cu şanse minime de a prinde urna favoritelor în turul III.

ADVERTISEMENT

VEZI MAI JOS TOATE CALCULELE

––––––––––––––––––––––––––

Cum şansele de a schimba la TAS ierarhia finală din Liga 1 sunt foarte mici, FCSB trebuie deja să îşi facă socotelile pentru ceea ce o aşteaptă pe traseul non-campioanelor din tururile preliminare ale Ligii Campionilor. În plus, este deja 99,9 la sută că FCSB va rata zona capilor de serie. Iată cele două condiţii care ar trebui să se îndeplinească (împreună) pentru ca formaţia lui Nicolae Dică să fie cap de serie.

Plzen să câştige campionatul în Cehia, în faţa lui Slavia Praga (1% şanse)

* Beşiktaş să câştige campionatul în faţa celor de la Başakşehir (99% şanse)

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE. Iar vizavi de finala Europa League, o victorie a celor de la Ajax nu înseamnă că FCSB urcă în urna favoritelor în locul olandezilor, aşa cum sperau steliştii. Înseamnă doar că Steaua ar scăpa de Ajax din urna favoritelor! (vezi mai jos toată explicaţia)

FANATIK.RO vă prezintă toate calculele pe care le face vicecampioana României în acest moment.

Steaua este o necunoscută în acest moment

UEFA o trece pe Steaua în acest moment la categoria “unknown”. Asta pentru că statutul pe care îl va avea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor depinde de mai mult aspecte.

ADVERTISEMENT

Capture

Mai rămân două lucruri de stabilit, Tot la “unknown” este trecută şi echipa lui Dorin Rotariu, Club Brugge. Ea va fi prima care urcă în urna capilor de serie, iar Steaua aşteaptă eliberarea unui alt loc, în funcţie de ultimele două necunoscute: campioanele din Turcia şi Cehia.

Clasamentul din Cehia nu este în favoarea FCSB

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE. În Cehia, Slavia Praga şi Viktoria Plzen se luptă pentru titlu. Prima are coeficient sub Steaua, în timp ce Plzen stă mai bine. Astfel, FCSB ar fi avantajată ca Plzen să câştige campionatul, pentru a trece în urna campioanelor. Asta este, însă, foarte puţin probabil. Mai este o etapă de jucat, iar Slavia are nevoie de victorie pentru a lua titlul şi a o lăsa pe Plzen pe doi. Joacă în ultima etapă acasă, contra celor de la FC Brno, locul 11, echipă fără griji.

ADVERTISEMENT

Capture

Ultima etapă: Slavia Praga – FC Brno, Viktoria Plzen – Jilhava

Clasamentul din Turcia arată perfect pentru FCSB

În Turcia, şansele ca lucrurile să meargă aşa cum vrea Steaua sunt mult mai mari. Beşiktaş are patru puncte peste Başakşehir, cu două etape rămase de jucat din acest sezon. Astfel, dacă Başakşehir termină pe locul doi, Club Brugge urcă în urna favoritelor, iar Steaua rămâne prima dintre outsidere. Ar mai avea, astfel, nevoie şi de minunea din Cehia: Slavia să piardă titlul. Greu de crezut, însă.

Capture

Meciuri rămase de jucat: Başakşehir-Adanaspor, Gaziantepspor-Beşiktaş şi Kayserispor-Başakşehir, Beşiktaş-Osmanlispor

Finala Europa League, importantă pentru FCSB

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE. Pe lista posibilelor adversare ale celor de la FCSB este şi Ajax Amsterdam. Doar că asta s-ar putea schimba dacă “lăncierii” reuşesc să se impună în finala Europa League, diseară, împotriva celor de la Manchester United. În acest caz, vicecampioana Olandei s-ar califica direct în grupele Ligii Campionilor. Prima avantajată ar fi OGC Nice, care se califică direct în faza play-off. Asta pentru că vine din cel mai bine clasat campionat care trimite echipă în turul 3 al non-campioanelor.

18678810_10213602488485461_850771533_n

De menţionat că, în cazul în care Ajax merge direct în grupe, în locul ei nu va veni PSV, echipa de pe locul 3 în Olanda, care merge direct în grupele Ligii Europa, aşa cum a stabilit UEFA. Astfel, dacă Ajax merge direct în grupele UCL, Nice urcă automat în play-off-ul UCL. Ar rămâne doar 8 echipe (din 10 iniţial) în turul 3 preliminar UCL: cei 4 capi de serie şi cei 4 outsideri, între care şi FCSB.

Altfel spus, victoria lui Ajax în finala Europa League declanşează fiesta la Nice, care va fi în play-off-ul Ligii. Adică, minim grupele Europa League pentru trupa lui Balotelli.

Adversari cu FCSB outsider

Dacă va merge în urna outsiderelor, ceea ce 99% se va întâmpla, iată care ar fi posibilele adversare.

– Dinamo Kiev

– ŢSKA Moscova

–  Viktoria Plzen / Club Brugge / Beşiktaş* 

– Ajax**

* două dintre cele trei echipe pot fi adversare, în funcţie de rezultatele din ultimele etape din campionatele lor. Viktoria Plzen şi Club Brugge vor fi cel mai probabil pe această listă. 

** dacă Ajax nu câştigă finala Ligii Europa

Adversari cu FCSB favorită

TRAGERE LA SORTI STEAUA VIITORUL CHAMPIONS LEAGUE. Dacă printr-o minune va prinde urna favoritelor, adică Viktoria Plzen şi Beşiktaş să se impună ambele în Cehia, respectiv Turcia, FCSB ar avea o misiune mult mai facilă în turul trei preliminar.

Young Boys

Başakşehir

Slavia Praga

* OGC Nice

** AEK / PAOK Salonic / Panionios / Panathinaikos

* dacă Ajax nu câştigă Liga Europa. În cazul în care “lăncierii” se impun cu United, Nice urcă direct în play-off şi iese de pe lista posibilelor adversare.

** în funcţie de care dintre aceste echipe termină pe primul loc în faza play-off pentru cupele europene din Grecia. Iată cum arată clasamentul acum.

Capture

ADVERTISEMENT