News

Maia Sandu, vizită în România. Președintele Republicii Moldova, întâlnire cu Klaus Iohannis

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează marți, 1 noiembrie, o vizită în România. Oficialul de la Chișinău va fi primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
01.11.2022 | 11:44
Maia Sandu vizita in Romania Presedintele Republicii Moldova intalnire cu Klaus Iohannis
Maia Sandu revine într-o vizită oficială în România. Președintele Republicii Moldova, întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La doar 3 luni de la vizita din iulie, Maia Sandu revine într-o deplasare oficială la București. Liderul de la Chișinău ajunge în țara noastră într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic și politic a Republicii Moldova.

Maia Sandu revine într-o vizită oficială în România. Președintele Republicii Moldova, întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă

Încă de luni, Președinția Republicii Moldova informa că Maia Sandu va efectua marți, 1 noiembrie, o vizită de lucru la București.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui anunț publicat de Administrația Prezidențială din Republica Moldova, în cadrul acestei deplasări, președintele de la Chișinău va participa la Conferința Internațională ”Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizată de Parlamentul României, la ora 12.00.

Apoi, la ora 13.15, Maia Sandu va fi primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Tot în cursul zilei marți, 1 noiembrie, președintele Republicii Moldova va avea o întrevedere și cu premierul României, Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Apoi, Maia Sandu se va întâlni cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia.

De notat că la Conferința Internațională ”Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național” va participa și președintele Klaus Iohannis, care va susține o alocuțiune.

România, ajutor energetic important pentru Republica Moldova

Vizita Maiei Sandu în România vine la două săptămâni după ce România anunța oficial că furnizează energie electrică Moldovei.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii octombrie, țara noastră începea furnizarea energiei electrice către Republica Moldova, după ce Hidroelectrica și Energocom au semnat contractul. Anunțul a fost făcut atunci de către ministrul român al energiei, Virgil Popescu.

De altfel, imediat de la acest anunț, preşedintele Republicii Moldova a ieșit public cu un mesaj de mulțumire la adresa României.

ADVERTISEMENT

”România ne ajută din nou. Vom cumpăra electricitate de peste Prut. Decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor ruseşti cu rachete, de la începutul acestei săptămâni.

Mulţumim, România! Apreciem acest ajutor prompt şi generos, într-un moment de mare încercare pentru noi.

Îndemn cetăţenii să economisească, pe cât este posibil, energia electrică şi le mulţumesc celor care au răspuns deja apelului autorităţilor. Facem acest efort împreună, pentru a nu rămâne fără curent, pentru a reduce costurile, dar şi pentru viitorul nostru liber. Împreună vom trece de iarna aceasta şi vom ieşi din ea mai puternici”, scria, pe Facebook, Maia Sandu.

ADVERTISEMENT