News

Maica Stareță de la Mănăstirea Voroneț, despre scandalurile sexuale care au zdruncinat BOR. „Suntem oameni care putem să fim înșelați”

Stareța Gabriela de la Mănăstirea Voroneț a comentat situația scandalurilor sexuale care au lovit BOR, punând accentul pe iertare și slaba credință
09.10.2022 | 19:18
Maica Stareta de la Manastirea Voronet despre scandalurile sexuale care au zdruncinat BOR Suntem oameni care putem sa fim inselati
Stareța Gabriela de la Mănăstirea Voroneț, despre scandalurile sexuale din BOR. Sursa foto: Basilica
ADVERTISEMENT

Maica Stareță de la Mănăstirea Voroneț a susținut că și cei care slujesc Biserica sunt oameni neputincioși, „înșelați de slaba noastră credință”, fără însă a menționa ceva și despre victimele acestora.

Stareța de la Voroneț, despre scandalurile sexuale

Stareța de Mănăstirea Voroneț a ținut să sublinieze neputința și slaba credință a slujitorilor Bisericii cu privire la scandalurile sexuale care au lovit Biserica Ortodoxă în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

„Slujitorii Bisericii suntem oameni neputincioși. Biserica nu poate fi alterată dar, din păcate, cei care suntem chemați să slujim Biserica, cu viața noastră, clipă de clipă, suntem oameni care putem să fim înșelați, la un moment dat.

Înșelați de slaba noastră credință, de slaba noastră putere, virtute, și atunci își face loc diavolul”, a declarat Stareța Gabriela de la Mănăstirea Voroneț într-un interviu pentru emisiunea News Magazine, de la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Aceasta a subliniat virtutea iertării și a subliniat faptul că această amprentă nu trebuie pusă pe toți slujitorii Bisericii.

„Toți suntem oameni, și cei care slujim Biserica și cei care sunteți laici. Eu știu dintotdeauna că există o harismă specială care se cheamă iertare. Se întâmplă și ispite, dar acestea nu devin o amprentă pe toți slujitorii Bisericii”, a mai precizat Maica Stareță.

ADVERTISEMENT

Există și întoarcere, și pentru cei care greșesc

Maica Stareță a vorbit și despre pocăință, proces care are loc în taină, potrivit acesteia, și a subliniat că există și întoarcere pentru cei care greșesc.

„Acolo unde este neputință, vedem căderile, dar și când intervine pocaința, aceea nu mai este văzută. Pentru că de obicei pocaința se face într-o taină, în taina spovedaniei.

ADVERTISEMENT

Există și întoarcere, și pentru cei care greșesc, și este recomandată iertarea și pentru cei care sunt în postura de a nu fi greșit, dar niciodată nu poți să fii sigur că nu poți mâine să cazi tu”, a mai spus aceasta.

Pe lângă scandalul sexual în care este implicat șoferul lui IPS Teodosie și fostul deputat PSD, Aurel Bălășoiu, Biserica Ortodoxă a fost zguduită și de acuzațiile de agresiune sexuală la adresa preotului Visarion Alexa.

ADVERTISEMENT
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu...
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu soldaţi ruşi, făcute una cu pământul dintr-un singur foc
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
S-A MOBILIZAT ARMATA chiar acum! Un nou război este pe cale să înceapă
S-A MOBILIZAT ARMATA chiar acum! Un nou război este pe cale să înceapă
Vești foarte proaste pentru Lili Sandu. Medicii i-au pus diagnosticul
Vești foarte proaste pentru Lili Sandu. Medicii i-au pus diagnosticul
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!