News

Maica Stareță de la Mănăstirea Voroneț, despre scandalurile sexuale care au zdruncinat BOR. „Suntem oameni care putem să fim înșelați”

Stareța Gabriela de la Mănăstirea Voroneț a comentat situația scandalurilor sexuale care au lovit BOR, punând accentul pe iertare și slaba credință
09.10.2022 | 19:18
Maica Stareta de la Manastirea Voronet despre scandalurile sexuale care au zdruncinat BOR Suntem oameni care putem sa fim inselati
Stareța Gabriela de la Mănăstirea Voroneț, despre scandalurile sexuale din BOR. Sursa foto: Basilica
ADVERTISEMENT

Maica Stareță de la Mănăstirea Voroneț a susținut că și cei care slujesc Biserica sunt oameni neputincioși, „înșelați de slaba noastră credință”, fără însă a menționa ceva și despre victimele acestora.

Stareța de la Voroneț, despre scandalurile sexuale

Stareța de Mănăstirea Voroneț a ținut să sublinieze neputința și slaba credință a slujitorilor Bisericii cu privire la scandalurile sexuale care au lovit Biserica Ortodoxă în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

„Slujitorii Bisericii suntem oameni neputincioși. Biserica nu poate fi alterată dar, din păcate, cei care suntem chemați să slujim Biserica, cu viața noastră, clipă de clipă, suntem oameni care putem să fim înșelați, la un moment dat.

Înșelați de slaba noastră credință, de slaba noastră putere, virtute, și atunci își face loc diavolul”, a declarat Stareța Gabriela de la Mănăstirea Voroneț într-un interviu pentru emisiunea News Magazine, de la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Aceasta a subliniat virtutea iertării și a subliniat faptul că această amprentă nu trebuie pusă pe toți slujitorii Bisericii.

„Toți suntem oameni, și cei care slujim Biserica și cei care sunteți laici. Eu știu dintotdeauna că există o harismă specială care se cheamă iertare. Se întâmplă și ispite, dar acestea nu devin o amprentă pe toți slujitorii Bisericii”, a mai precizat Maica Stareță.

ADVERTISEMENT

Există și întoarcere, și pentru cei care greșesc

Maica Stareță a vorbit și despre pocăință, proces care are loc în taină, potrivit acesteia, și a subliniat că există și întoarcere pentru cei care greșesc.

„Acolo unde este neputință, vedem căderile, dar și când intervine pocaința, aceea nu mai este văzută. Pentru că de obicei pocaința se face într-o taină, în taina spovedaniei.

ADVERTISEMENT

Există și întoarcere, și pentru cei care greșesc, și este recomandată iertarea și pentru cei care sunt în postura de a nu fi greșit, dar niciodată nu poți să fii sigur că nu poți mâine să cazi tu”, a mai spus aceasta.

Pe lângă scandalul sexual în care este implicat șoferul lui IPS Teodosie și fostul deputat PSD, Aurel Bălășoiu, Biserica Ortodoxă a fost zguduită și de acuzațiile de agresiune sexuală la adresa preotului Visarion Alexa.

ADVERTISEMENT